Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 29 december 2017

Därför ska du återuppliva dagboken

Det är en skatt för historiker och hjälper dig att bli både lyckligare och effektivare. Smartphones intåg blev den analoga dagbokens död. Här är fem skäl till varför du ska fatta pennan igen.

Sorterar tankar

1. Genom att sätta tankarna på pränt sorterar du dem och får syn på vad som är viktigt och vad du kan släppa direkt – väldigt användbart under tonåren när tusen saker virvlar genom huvudet varenda dag – men lika nyttigt för alla i alla åldrar.

Terapeutisk effekt

2. Att skriva dagbok har en terapeutisk effekt och hjälper dig att hitta balans. När du skriver dagbok kan du släppa ut din frustration på ett hälsosamt sätt. Det är också en bra övning i att känna tacksamhet över allt som är bra i tillvaron. När du skriver dagbok kan du till exempel testa att uttrycka tacksamhet till människor som betyder något för dig och anteckna allt som är gott i ditt liv. Den positiva listan kanske är längre än du själv först tror?

Erbjudande! Välj mellan två fina dagböcker som räcker många år

Dagbok

Bra för minnet

3. Forskning visar att skriva för hand jämfört med att använda ett tangentbord gör dig mer fokuserad och du minns bättre. Dessutom kommer du att kunna se tillbaka på ditt liv, dag för dag eller vecka för vecka och uppleva det igen! Dagboken besitter den närmast magiska kraften att med omedelbar verkan förflytta oss till en annan plats i en annan tid.

Lär känna dig själv

4. När du skriver dagbok startar du ett inre samtal med sig själv som hjälper dig att finna dig själv och förstå dina känslor och upptäcka om du verkligen vill fortsätta på samma väg eller om det finns saker i livet som du skulle må bra av att ändra.

Gåva till kommande generationer

5. Skriver du för hand i en fysisk bok har du kontroll över texterna på ett helt annat sätt än om de sparas digitalt. Du kan bränna dem om du vill eller överlämna dem till kommande generationer och ge dem chansen att förstå det liv vi lever idag. I en bok kan du spara sådant som kommer ses som en skatt om tio, tjugo eller hundra år – ett kvitto, en pressad blomma eller en handskriven kärleksförklaring.Läs även: Skultuna Messingbruk: 400-åringen som skänker värme och elegans

Hitta fler erbjudanden och handla lokalt hantverk i Land Shopping.

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen