Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 5 mars 2020

Därför ska du ge dina sticklingar kanel och honung

Dela, byt och föröka dina favoritkrukväxter enkelt och gratis. Växter är gjorda att fortplanta sig och ett enda blad kan drivas upp till en splitter ny krukväxt. Med hjälp av kanel och honung har du större chans att lyckas.

De flesta delarna av en växt innehåller redan tillväxthormoner som kickar igång och hjälper till när det behövs bildas nya rötter. Det är alltså inte nödvändigt men du kan använda rotningsingredienser för att främja rotbildningen.

Rota, gro och dela växter! Köp boken som hjälper dig att komma igång

Självklart ska du då inte köpa rotningspulver, i synnerhet inte om du ska föröka ätbara örter. Använd kanel. Malen kanel är milt svamphämmande och skyddar sticklingar från svamp- och bakterietillväxt. Bakteriehämmande är även honung. Dessutom finns det ett enzym i honungen som sägs vara simulerande för rotbildningen.

Doppa stammen i honung

Direkt när du har tagit en stickling så ska du dutta lite malen kanel på sticklingens avskurna ände innan du sticker dem i jorden. Du kan också doppa avskurna stammar i rå honung eller lösa upp honung i nykokt vatten som svalnat och låta sticklingar rota sig vattnet.

Källa: Sticklingar rötter & blad, handboken för att dela krukväxter

Ta mig till Land Shopping

Läs även: Galltvålsmagi! Bästa fläckborttagaren du kan ha hemma

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen