Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 2 juli

Därför ska du köpa stövlar av naturgummi

Med stövlar av naturgummi håller du dig varm, torr och står stadigt på marken – utan miljöfarliga ämnen. Dessutom håller naturgummi betydligt längre än traditionella gummistövlar som producerats på olja.

 En naturgummistövel som används normalt frekvent kan hålla sig fin i upp till 10 år.
En naturgummistövel som används normalt frekvent kan hålla sig fin i upp till 10 år.

Oavsett om du går ut i trädgården, in i ladugården, upp på fjället eller ut på jakt- eller fisketur – det du har på fötterna gör en stor skillnad för din aktivitet eller upplevelse. Med naturgummi i stövlarna står du stadigt på marken med ett material som är både pålitligt och högkomfortabelt.

Naturgummi ger komfort

Naturgummi som material har många fördelar. Råmaterialet kommer från den mjölkliknande saven – latex – som rinner ut från gummiträdet, Hevea brasiliensis. Saven är naturligt flytande, men genom avdunstning av vatten och med hjälp av värmebehandling förädlas den och ger ett elastiskt och naturligt material. En stövel i naturgummi har en skön och stabil passform, materialet är mjukt och flexibelt i både varmt och kallt klimat. Den goda stötdämpningen i gummit kvarstår också över tid.

 Växtgummi utvinns från latex som i sin tur utvinns från gummiträd. Utvinningen sker genom att Soplager av bildäck gjorda av naturgummiträden beskärs med en skåra varefter gummivätskan samlas in i behållare som fästs på trädet.
Växtgummi utvinns från latex som i sin tur utvinns från gummiträd. Utvinningen sker genom att Soplager av bildäck gjorda av naturgummiträden beskärs med en skåra varefter gummivätskan samlas in i behållare som fästs på trädet.

Naturgummi håller bättre

De flesta material åldras naturligt – så även olika former av gummi. Över tid börjar uttorkningen i oljebaserad gummi som små tunna ytsprickor som lätt och snabbt kan bli djupa och orsaka läckage. Rent naturgummi däremot, har en ytstruktur som inte är lika känslig, materialet torkar inte ut lika snabbt och får därför också ofta en betydligt längre livslängd.

Så sköter du stöveln i naturgummi

En naturgummistövel som används normalt frekvent kan hålla sig fin i upp till 10 år. Sköter man dessutom om sina stövlar genom att regelbundet tvätta av smuts och lera med ljummet vatten och vanlig mild såpa håller de ännu bättre.

Arxus har fodrade stövlar i naturgummi i olika modeller med högkvalitativ komfort som lämpar sig väl för specifika förhållanden. Vardagsstövel eller en jodphur som passar den dagliga hundpromenaden eller trädgårdsarbetet, vandringsstöveln med justerbar rem i skaftet, stötdämpande innersula och förstklassiskt grepp. Vinterstöveln har extra foder och sula som effektivt håller ute markkylan ner till 15 minusgrader. Den specialdesignade jaktstöveln har en rubust och praktisk dragkedja och ett skaft med extra canvaslager som tillåter att man rör sig ljudlöst i terrängen.

Ta mig till Land Shopping

Läs även: Bättre sömn med tyngdtäcke – lika avslappnande som en kram

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen