Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 22 maj

De vågade satsa på drömmen! Där ingen trodde att någon skulle bo

De vågade det som vi andra bara drömmer om – lämnat staden för att bo nära naturen. Boken ”Där ingen trodde att någon skulle bo” handlar om människor som känner att händerna vissnar om de inte får börja bruka jorden.

En tidningsannons. En gård som är till salu. En dröm som får näring. Möt Geirr Vetti som vid början av 2000-talet blev bonde på en högt och avsides belägen gård – och ägare till ett fullständigt förfallet jordbruk och lyckan var total.

FOTO: Brun,Agnete

Norsk tv-serie som blev succé

Journalisten och författaren Oddgeir Bruaset som tillsammans med Tor Sivertstøl och ett tv-tema har besökt och intervjuar de människor som valt att bo på de mest avlägsna platserna i Norge. Det blev en programserie som första sändes i Norge och blev en dundersuccé. Även boken ”Där ingen trodde att någon skulle bo” är baserad på tv-serien och försöker förklara drivkrafterna och frustrationen hos de människor som suttit på kontor och vänt papper och känt att händerna skulle vissna om de inte fick bruka jorden

I boken berättar de om sina val, sitt liv, sin historia och sin vardag och varför de bor kvar där ingen skulle tro att någon kunde bo.

Köp den fascinerande boken här

Ta mig till Land Shopping

Läs även: 4 saker du minst ska packa i din krislåda

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen