Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 12 februari 2020

Det enkla äventyret! Gör upp eld med elddon

Att göra upp eld med ett traditionellt elddon är ett fantastiskt sätt att få igång en lägereld precis som man gjorde förr. Vi snackar way back i tiden – järnåldern. På svenska landsbygden användes eldstålet ända fram till mitten av 1800-talet.

Underskatta inte det lilla äventyret, det som finns runt hörnet och som alltid hinns med. Att göra upp eld är en sådan aktivitet som alltid är lika magiskt.

Det passar i skogen, vid havet, vid tjärnen, bakom knuten av ditt hus.

Köp Elddon Deluxe, allt du behöver i en fin presentförpackning

Med ett eget elddon blir det extra roligt att få igång en sprakande lägereld. Det är en utmärkt färdighet att lära sig som ett alternativ till moderna metoder. Och det är en tillfredsställande känsla att göra eld som förr. Enkelt, historiskt och genuint.

När stålet slås mot en vass bit flinta så avger det en skur utav gnistor som sedan antänder fnösket som sedan börjar glöda.

Tänk på!

Lägerelden sätter krydda på vårt friluftsliv men allemansrätten ger ingen självklar rätt att göra upp en eld. Men du får elda om du är försiktig så att elden inte riskerar att sprida sig eller skadar mark, djur och växter. Läs mer om vad som gäller på Naturvardsverket.se

Se hela sortimentet för matlagning utomhus

Läs även: Grädda i gjutjärn! Drömmig farmor Anka-äppelpaj

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen