Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 25 februari 2021

Ekologisk ansiktsmask i tyg – det här behöver du veta

Ett munskydd i tyg uppfyller varken kraven för medicinteknisk produkt eller personlig skyddsutrustning. De är inte CE-märkta. Vill du ändå satsa på en flergångsmask – då är det här ett bra val.

En tygmask skyddar mot en sak: stänk i ansiktet, eller till exempel när du råkar nysa eller hosta ofrivilligt, då hamnar dropparna i masken och inte i luften eller på människorna runt omkring dig.

I övrigt är syftet med tygmaskerna väldigt oklart, skriver Läkemedelsverket i sin information om användning av ansiktsmasker till privatpersoner.

Utvalda ekologiska tygmasker

Vill du ändå köpa en mask av tyg som du kan tvätta och återanvända gång på gång, så är maskerna utvalda av familjeföretaget Ekokul, specialiserade på giftfria och hållbara produkter för barn, ett bättre val.

De är utvalda tack vare att de är sydda och uppbyggda av två lager antimikrobiell och ekologisk bomull i fina mönster och färger. Du kan använda och tvätta ansiktsmasken och även lägga i ett filterark mellan de olika bomullslagren.

Utbytbara filterark

Filterark finns att köpa i 100-pack tillsammans med maskerna direkt i Lands e-handel Landshopping.se.

Vill du veta mer om ansiktsmasken så är det bra att veta att det tillverkats av det Spanska företaget World alive.

Och kom ihåg! Vill du ha ett riktigt skydd mot smitta så krävs ett tättslutande filter så att luft inte smiter in på sidorna. Och det är viktigt att hålla distans och tvätta händerna.

Se allt i Land Shopping

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen