Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 12 april 2022

Elcykel med 7 växlar och mittmotor ger bästa körkänslan

Det som avgör en elcykels körkänsla är motorns placering och hur många växlar din cykel har. Vill du ha behaglig cykling? Välj sju växlar istället för tre och mittmotor för bästa tyngdpunkt, grepp och effektivitet. Land rekommenderar – Stålhästen Suverän Steps.

 Centralt placerad display som ger dig all information du behöver, så som hastighet, sträcka, räckvidd och mycket mer.
Centralt placerad display som ger dig all information du behöver, så som hastighet, sträcka, räckvidd och mycket mer.

En elcykel ger dig assistans vid långa cykelturer, branta uppförsbackar och stark motvind och du kan susa fram oavsett om du är van att motionera eller ej. En elcykel är inte konstigare än en vanlig cykel. Du trampar, växlar och bromsar precis som vanligt. Motorn aktiveras när du börjar trampa och ger dig hjälp på traven.

När du ska köpa en elcykel finns det dock några faktorer att ta ställning till. Faktorer som påverkar både körglädje och känsla.

Bästa alternativet är mittmotor

 Bra val! Stålhästen Suverän Steps har en skön och bekväm sittposition. Levereras komplett med korg i rostfritt stål, ramlås och belysning.
Bra val! Stålhästen Suverän Steps har en skön och bekväm sittposition. Levereras komplett med korg i rostfritt stål, ramlås och belysning.

En sådan faktor är motorn och batteriets position på cykeln. De kan nämligen vara placerade på olika ställen. Det påverkar bland annat cykelns tyngdpunkt, grepp och effektivitet. Det bästa alternativet anses vara en mittmotor. Det ser både snyggare ut och motorn kan utnyttja cykelns växlar för att gå starkare och mer effektivt, särskilt i uppförsbackar.

Antalet växlar påverkar också cykelupplevelsen. Många elcyklar har oftast tre växlar, vilket funkar bra i stadsmiljöer. Men om du vill ha mer kontroll och behagligare cykling är sju växlar eller fler att föredra, för att enklare hitta en perfekt balans mellan trampande och elassistans.

Köp Stålhästens Suverän Steps

Köp Stålhästen Suverän Steps här

Stålhästens Suverän Step med sju växlar anser vi är den perfekta elcykeln för vardagens alla bestyr och samtidigt till för dig som vill ha lite mer än bara en elcykel. Mittmotorn vid cykelns pedaler kommer från Shimano assisterar dig tyst och effektivt upp till 25 km/h. Många gånger märker man knappt av den förrän den slutar hjälpa till. Du kontrollerar den med en centralt placerad display på styret.

Du får 70 km i räckvidd

Batteriet ger dig en räckvidd 70 km på en laddning. Att ladda fullt tar 4-6 timmar i ett vanligt vägguttag. Batteriet är löstagbart från ramen, för smidigare laddning och det går även att låsa batteriet, två nycklar medföljer så slipper du komma ut till en cykel som saknar batteri.

 250 watts mittmonterad elmotor.
250 watts mittmonterad elmotor.

Beställ din nya elcykel från Lands webbshop Landshopping.se och få den hemlevererad nästan 95 procent färdigmonterad. Det enda du behöver gör är att sätta på styret, korgen och pedalerna innan du kan ge dig ut på cykelvägarna. Självklart följer en manual med.

Köp Stålhästen Suverän Steps här

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen