Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 9 september 2021

Eldris är bästa hjälpredan på ditt friluftsäventyr

En kort och knubbig kniv med greppvänligt skaft och ett litet robust blad. Med succékniven Eldris med tändstålskit från Mora är du rustad att hantera de flesta situationer under ditt nästa friluftsäventyr.

 Eldris från Morakniv har snabbt gjort succé bland friluftsentusiaster.
Eldris från Morakniv har snabbt gjort succé bland friluftsentusiaster.

Eldris är kniven från Morakniv som har gjort knivrevolution och som i och med sitt intåg har tillfört något helt nytt till friluftsvärlden. När den släpptes på marknaden blev den snabbt en gunstling bland många outdoor-entusiaster.

– Du hittar alltid en Eldris med orange skaft i en av mina fickor eller hängandes runt halsen. Orange för att den lättare syns i mörkret eller om den hamnar i gräset, säger överlevnadsexperten Johan Skullman.

Johan har varit med och utvecklat Eldris och är en av Moraknivs ambassadörer.

Köp lilla fickkniven Eldris här – med eller utan tändstål

– Den är verkligen den lilla hjälpredan i naturen, jag använder den ofta i jakt. Den passar perfekt för at ta ur ett djur. Skaftets form gör att man kan hålla den i olika grepp som man gör när man flår, säger Johan.

Johan Skullman brinner för att göra friluftslivet mer tillgängligt och njutbart. Han är uppväxt med utelivet och har samlat gedigen kunskap om överlevnad under 30 sina år inom Försvarsmakten, där han bland annat ansvarat för soldatens personliga utrustning. Kunskap som flera ledande varumärken inom friluftssegmentet tagit del av i sin produktutveckling. Kunskap som kommit väl till pass under utvecklingen av lilla kniven Eldris från Morakniv.

Eldris som hänger runt halsen

 Med över 30 års erfarenhet vet Johan Skullman allt som är värt att veta om livet nära naturen.
Med över 30 års erfarenhet vet Johan Skullman allt som är värt att veta om livet nära naturen.

– Eldris är ett återuppväckande av något de flesta hade förr. En kniv som hängde runt halsen som man kunde använda till det mesta innan saxen fanns. Skräddare och skomakare hade den. Man kunde göra små hål eller till exempel vässa en penna.

Det Johan framförallt uppskattar med Eldris är att bladryggen, på det 58 mm långa bladet i rostfritt stål, är slipad för att användas med tändstål. Och bladet är enkelt att hålla vasst.

Litet format ger mer kontroll

 Greppvänligt skaft utformat så handen kan ta flera olika grepp.
Greppvänligt skaft utformat så handen kan ta flera olika grepp.

– Det lilla formatet ger dig mer kontroll när du arbetar och det kortare bladet är säkrare och utmärkt för småpill. Oftast behövs inte mer än såhär i det moderna outdoor-livet, menar Johan.

Se allt från Morakniv här

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen