Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 24 april 2019

Unikt växtpaket! 6 perenner till din torprabatt

Lång blomningstid, klassisk färgsammansättning, bra växtkraft, varierad höjd. Här är ett växtpaket med sex perenner som skapar exakt den där romantiska täppan som på mormors tid – vild och vacker.

Den passar lika bra på innergård i en storstad som i en trädgård på landet. Torprabatten går aldrig ur tiden och för tankarna till mormorsträd och mysiga fikastunder i skuggan av fruktträden.

Förgyll trädgården med färg och dofter

Med Land Shoppings växtpaket ”Sommartorprabatt” skapar du enkelt rätt känsla och förgyller din täppa med färg och dofter.

– Luktpionen planteras som solitär framför den höga ridarsporren. Luktpionen får stora dubbla blommor och är en klassiker i gamla allmogeträdgårdar, säger Emma Lindberg som har komponerat Land Shoppings torprabatt.

Svårt att misslyckas

– Välj en solig och ljus plats för din nya rabatt, men undvik södersidan på huset där det ofta blir otroligt varmt. I övrigt at de här växterna extrem lättodlade. Du kommer inte att misslyckas, menar Emma.

Bästa insektsgodiset! 16 plantor sommartorprabatt

Paketet innehåller sex klassiska perenner som ger en lagom mix av höga och låga växter. Du får 16 plantor av hög kvalitet som alla är odlade med stort engagemang och kunnande av Lackalänga trädgård utanför Lund.

Tillgången på plantor kan variera under säsongen. Vi förbehåller oss rätten att byta till likvärdig sort vid eventuell slutförsäljning.

 Många bär på drömmen om torplyckan, det söta huset med den blommande trädgården. Skapa samma känsla i din villaträdgård.
Många bär på drömmen om torplyckan, det söta huset med den blommande trädgården. Skapa samma känsla i din villaträdgård. FOTO: Istock

Så planterar du

1. Välj en ljus och solig plats.

2. Bearbeta jorden med grep och förbättra med kogödsel. Har du lerjord blandar du jorden med barkmull eller allra helst lövkompost.

3. Plantera de små plantorna i grupp om tre så de får stöd av varandra och flytta ut dem när de växt till sig. Så hög som växten blir, så längt mellan plantorna ska du plantera.

4. Placera de höga riddarsporrarna i bakkant, pionerna som solitärer i mitten och de lägre växterna framför.

5. Gräv om rabatten inför det 3:e året (ej pionerna), förbättra jorden och dela plantorna för att hålla rabatten vital och stark. Växtdelar kan du sälja på loppis eller ge bort som present.

Ta mig till Land Shopping

Köp även: Nordens olivträd! Odla en lysande häck av havtorn

Relaterade artiklar

Läs mer om

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen