Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 10 december 2020

Tvätta fårskinn - bästa råden för rengöring

Fårskinn, långhårig eller korthårig, blir vackra detaljer i hemmet – alla är lika varma och goa att mysa in sig på. Här får du bästa skötselråden så håller det sig fräscht länge.

 Ett nyvädrat fårskinn doftar underbart gott, men ibland kan du ändå behöva tvätta det.
Ett nyvädrat fårskinn doftar underbart gott, men ibland kan du ändå behöva tvätta det. FOTO: Istock, Helena Nimbratt

1. Vädra ditt fårskinn

Låt ditt skinn hänga ute i frisk luft i ett par timmar. Fuktigt väder är bästa vädringsvädret. Varför? Jo ullens celler öppnar sig och stöter på så sätt bort smutsen från skinnet. Lockiga skinn blir lockigare och luftväxlingen gör att ullen doftar så där härligt ulligt igen. Skaka skinnet ordentligt när du vädrat klart och det kommer att se ut som nytt igen. Dammsug försiktigt om det behövs, gärna med borste.

2. Torka bort fläckar

Ullen är fet och har smuts- och vattenavvisande egenskaper. Enstaka fläckar eller kladd i pälsen kan torkas bort med fuktig trasa eller våtservetter för bebisar. En effektiv metod för skinn som inte är tvättbara.

Läs också: Så sköter du om merinoull

3. Tvätta fårskinn i maskin

Tvättbara skinn kan tvättas i maskin i 30 graders ullprogram eller för hand. Extra bra om skinnet blivit väldigt smutsigt. Använd 1 matsked flytande ullschampo eller annat milt ulltvättmedel.

4. Sträck och torka fårskinn plant

Det tvättade skinnet ska sträckas under torktiden så att det inte mister sin form och inte blir hårt. Låt det gärna torka plant.

5. Undvik!

Hög värme torkar ut skinnet, likaså om du tvättar det ofta.

6. Rengöra fårskinnsfäll i snö

Snö är perfekt för matt– och fårskinnstvätt. Dra skinnet i snön och du får en fräsch nytvättad effekt. Dessutom dör kvalster i kylan

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen