Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 9 oktober 2018

Framhäv din personlighet! Säker stil i mjuk merinoull

Mitt emellan konsthantverk och industri. Christina Edursdotters stickade plagg i merinoull är en fröjd för ögat. Skira mönster med utgångspunkt i svenska floran. Mjukt, vackert och lyxigt perfekt för den kvalitetsälskande kvinnan.

Christina Edursdotter har den där avundsvärda förmågan – hon ser vackra mönster i växter och blommor och kan omvandla dem till värmande koftor och tröjor i mjukaste merinoullen.

Köp Chrsitinas varma och klädsamma plagg här

Till sin hjälp har hon en stickmaskin som älskar den mjuka feta ullen och som fixar att sticka obegränsade mönsterapporter och klarar att omvandla Christinas idéer till vackra plagg.

Hållbara färger och mönster

Det var på Beckmans School of Design som Christina utvecklade sitt eget formspråk och gick loss på att skapa en barnkollektion som genast efterfrågades i vuxenstorlekar.

– I början lånade jag en stickmaskin på skolan för att förverkliga mina idéer. Jag stickade, jag sålde, köpte mer garn och stickade fler plagg. I dag har jag produktion i Kinna och cirka fyra anställda, berättar Christina.

Hemligheten till framgången är mönster och färger som inte åldras och hållbara plagg som älskas av sina bärare under många år och ha ett värde på andrahandsmarknaden.

Allt spill tas tillvara

Vissa plagg bär spår av en höstpromenad där Christina fotograferade kala kvistar, någon har fått sitt mönster med inspiration frånorientalisk mönstertradition eller ett vackert blomsterarrangemang.

– Chokladblommor är vackra men går inte att forma i en stickmaskin, avslöjar Christina.

Av spillet från de populära koftorna tillverkas värmande handledsmuddar.

– De är perfekt för alla frusna och fungerar som en mössa. Håll handlederna varma så slipper du frysa.

Hitta fler stickade favoriter i Land Shopping

Läs även: Handledsvärmare – bästa hjälpen för dig som är frusen

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen