Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 28 juni 2021

Skydda dig mot solen med fysikaliskt solskydd

Många solkrämer är direkt skadliga för vatten och djur. Välj ett ekologiskt och naturligt solskydd i stället så gör du både din hud och planeten en tjänst.

De skyddar oss mot solen. Men många av de vanligaste solkrämerna på marknaden är direkt miljöfarliga. Varje år hamnar tusentals ton solkräm i haven och vissa ämnen i solkrämerna kan skada såväl musslor i Östersjön som koraller i Stilla havet. Solkrämer innehåller flera sorters ämnen som kan orsaka korallblekning.

 Bioregena har ett naturligt fysikaliskt-/mineral-filter som reflekterar solens strålar och ger ett effektivt skydd mot UVA- + UVB-strålning. Produkten passar alla hudtyper, även känslig hud
Bioregena har ett naturligt fysikaliskt-/mineral-filter som reflekterar solens strålar och ger ett effektivt skydd mot UVA- + UVB-strålning. Produkten passar alla hudtyper, även känslig hud

Vissa solskydd innehåller flera ingredienser som är skadliga för både djur och organismer i vatten. Trots att ett förbud införts på flera håll i världen och trots att forskare gång på gång berättar om den farliga miljöpåverkan i solkrämerna så fortsätter både tillverkning och försäljning av syntetiska solskydd.

Se upp för hormonstörande ämnen

I en granskning som Råd & Rön har gjort har misstänkt hormonstörande ämnen i över 100 olika solkrämer. Att ett ämne är hormonstörande betyder att det kan påverka kroppens hormonsystem och ge skadliga effekter.

Men du behöver inte välja en skadlig solkräm! Tvärtom är det enklare än någonsin att välja ett solskydd som har samma effekt som de syntetiska – men som är snällt mot haven!

Sök istället upp ett solskydd med fysikaliskt filter. Solkrämer med fysikaliskt skydd är snälla mot såväl din hud som mot vatten, hav och växter.

Så funkar fysikaliska filter det

Fysikaliska filter består av pyttesmå, naturliga mineralpartiklar som lägger sig liksom en barriär ovanpå din hud för att reflektera solens strålar. Du behöver smörja regelbundet då filtren nöts bort av svett, vatten, klädbyten och annat. Fysikaliska solkrämer ger dig skydd mot både UVA och UVB-strålar från solen.

Köp våra utvalda ekologiska solskydd här

Fördelar med fysikaliskt solskydd

Fysikaliska solskydd är fria från syntetiska ämnen som bekämpningsmedel, konstgödsel, besprutningsmedel och syntetiska ämnen. Det är bra för såväl din hud som för miljön! Om du väljer ett ekologiskt solskydd så har tillverkaren ett ekologiskt och hållbart tänk i allt från själva krämen till förpackning och transport.

Ekologiskt solskydd i Land shopping

Land shopping har flera bra och ekologiska solskyddsprodukter. Allt från krämer till sprejer, för liten som stor. Bioregenas solskydd är ekologiska, veganska och naturliga. De innehåller endast fysikaliskt filter samt skyddar mot både UVA1, UVA2 och UVB. Om du har känslig hud så är solskydden testade även för det och innehåller varken parfym eller eteriska oljor.

Bra val – solskydd 50 för kropp och ansikte

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen