Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 16 december 2019

Galltvål – bästa fläckborttagaren du kan ha hemma

Galltvålen funkar om du vill göra en helrekond på det mesta du har i hemmet och det är barnfamiljens bästa vän. Mirakelfläcklösaren tar inte bara hand om envisa fläckar på kläderna – galltvålen fixar att rengöra ugnen, grillen, cykeln och till och med gräsklipparen, helt utan kemikalier.

 Galltvålen fungerar perfekt när du vill rengöra dina kängor.
Galltvålen fungerar perfekt när du vill rengöra dina kängor. FOTO: Mehmet Hilmi Barcin

Ja, det rör sig om galla, äkta galla från oxe. Galla är nämligen naturens egen fettlösare, och otroligt effektiv på att bryta ned fett och används som verkande ingrediens i det gamla hederliga rengöringsmedlet galltvål från mormors tid.

Galltvålen tar hand om fläckarna

Gallan som finns i galltvålen tas om hand från restavfall från vanliga slakterier och löser de mest envisa fläckarna. Förutom gallan innehåller tvålen även kokosolja och palmolja som är ekologiskt odlad och producerad vid Fair Trade-projekt i Brasilien och Dominikanska Republiken. Produktens gröna färg kommer från klorofyll som bidrar till att lösa besvärliga fläckar från gräs, bär och frukt.

Köp galltvål och lös fläckar helt utan kemikalier

Så använder du galltvål

Blöta en trasa eller duk och gnid in galltvålen – till exempel ugnen, spisen, grillen, gräsklipparen, båtmotor, bilen, cykel och skölj sedan med vatten och det är skinande rent.

 Den fasta galltvålen rekommenderas till fläckar från grönska, bär, frukt, grönsaker osv. Det för att den innehåller klorofyll vilket hjälper till att lösa den typen av fläckar.
Den fasta galltvålen rekommenderas till fläckar från grönska, bär, frukt, grönsaker osv. Det för att den innehåller klorofyll vilket hjälper till att lösa den typen av fläckar.

Ett uppskattat tips är att använda galltvålen till gamla slitna och smutsiga skor. De blir enkelt som nya. Med galltvålen kan du tvätta dina läderskor på djupet. Använd en mjuk sida av en svamp som är fuktig och jobba upp ett bra lödder, och se till att gnugga ordentligt så tvålen får bort den ingrodda smutsen. Skölj sedan skorna under rinnande vatten så hela skon blir blöt. Låt skorna torka tills de är helt torra, gärna med tidningspapper i så de behåller formen.

Om du vill rengöra textilier med galltvålen kan du gnida in medlet med en trasa, låt verka och efterskölj med vatten.

Har du en gammal galltvål liggande så kan du vara säker på att den fortfarande är användbar – tvålen har nämligen obegränsad hållbarhet.

Köp fler städprodukter

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen