Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 27 februari 2018

Gården där tiden stått stilla! Älskar du Mandelmann är det här boken för dig

Har du missat boken Den sista bonden från Tämmesboda får du nu en ny chans nu – till specialpris. Boken skildrar Stig och Berit som lever bondeliv på som på 1940-talet – utan el, utan indraget vatten, en unik dokumentation av en gård där tiden stannat.

FOTO: Lars-Olof Hallberg

Lantbrukets söta djur, självhushållarens värdefulla kunskaper och en kärlek till det som lever och gror. Allt det här bjuder paret Mandelmann på i TV4 och allt detta finner du i boken – Den sista bonden i Tämmesboda.

Det småländska syskonparet Stig och Berit är som paret Mandelmann fast något mer äkta vara och fotografen Lars-Olof Hallberg har dokumenterats deras vardag och besökt dem regelbundet i hela tio år.

Lär dig mer om bondelivet för – Köp boken om Stig och Berit här

FOTO: Lars-Olof Hallberg

Bondepraktikans tideräkning

Det är dessa vackra fotografier som finns samlade i boken Den sista bonden i Tämmesboda, och berättar om ett liv som levs enligt bondepraktikans tideräkning och som fylls av sysslor som lieslåtter på ängarna, vinterkörning i skogen, vårsådd och potatisplockning.

– Jag var och besökte gården ett par hundra gånger och varje gång jag kom till Tämmesboda så blev jag lika vänligt och kanske till en början lite skeptisk bemött av Stig och Berit.

FOTO: Lars-Olof Hallberg

En stackare med pengajobb

Första gången Lars-Olof besökte Tämmesboda frågade Stig vad han gjorde när han inte fotograferade.

– När han förstod att det var foto jag levde av sa han: ”Jasså din stackare, du har pengajobb. Själv behöver jag inga kontanter, jag lever ju av det gården ger”.”

Boken kom ut 2004, Berit gick bort 2007 och Stig lyckades leva på det gamla sättet ända tills han omkom i en tragisk brand 2016.

– Vi höll kontakten lång efter boken kom ut. Stig hade mycket humor och många kloka tankar säger Lars-Olof.

FOTO: Lars-Olof Hallberg
FOTO: Lars-Olof Hallberg
FOTO: Lars-Olof Hallberg
Ta mig till Land Shopping

Läs även: Bättre sömn med tyngdtäcke – lika avslappnande som en kram

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen