Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 18 december 2019

Gårdstillverkad hudvård: Mjuk och smidig hud med strutsolja

Långt ifrån den franska skönhetsindustrins glamour finner man hantverksmässigt tillverkade hudvårdsprodukter från Sahlins Struts i Dalarna. Tvål och hudvårdsprodukter av strutsolja kan man bland annat lindra självsprickor på händer som arbetat ute i kylan och mjukgör vintertorr hud.

Rikligt med omegafettsyror och det går lätt in i huden. Redan på faraoernas tid har strutsolja använts för att lindra torr hud, brännskador, eksem, hud som blivit bränd i solen och till och med torrt hår. Oljan upplevs som lugnande och lätt antiinflammatorisk.

Köp de gårdstillverkad hudvårdsprodukterna här

– Att ta vara på fettet från fåglarna, som våra produkter görs av, ingår i vår filosofi om att inget ska gå till spillo från djuret, säger strutsuppfödare Gunnar Sahlin, som tillsammans med sin fru Kerstin driver gården.

– Oljan utvinns ur strutsens fett som smälts ned och filtreras. För att öka hållbarheten tillsätter vi rosmarinextrakt och E-vitamin samt eteriska oljor för väldoften och A-vitamin i olika kombinationer. Av det blir det färska tvålar, oljor och salvor som vi tillverkar i liten skala allt eftersom vi säljer produkterna.

Hudvårdsprodukter och tvål tilllverkade av ren strutsolja är populärt bland kunderna som kommer till gårdsbutiken på Svedens gårds i Borlänge. Salvan kan bland annat lindra självsprickor på händer som arbetat ute i kylan, till exempel i skogen, och mjukgör vintertorr hud på ett tryggt sätt utan kemikalier.

Utan kemikalier

De flesta som köper produkterna är på jakt efter ett alternativ till alla de produkter som innehåller tillsatser och syntetiska ämnen. Produkterna som ingår i hudvårdsserien ”Nära Naturen” tillverkas gården – från början till slut. Se allt från Sahlin Struts i Borlänge

Läs även: Därför får tåstrumpan hela kroppen att jubla

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen