Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 7 juni 2018

Gör det enkla testet! Så vet du om du har fästingar på din tomt

I vissa områden trivs fästingarna extra mycket. Hur ser fästingbeståndet ut hemma hos dig? Så här enkelt kan du kolla om du går säker i din egen trädgård.

Torrt och välklippt eller grönt, frodigt och lite vildvuxet? Hur du sköter din trädgård kan spela roll för hur mycket fästingar du har på din tomt. Den kan vara bra att tänka på, i synnerhet om du har husdjur eller små barn som rör sig i gräset.

Fästingar klarar till exempel inte av torka – håll gräsmattan så kortklippt som möjligt och skippa att plantera för mycket buskar och träd så trädgården hålls solig.

Enkelt fästingtest – gör så här:

Det finns ett enkelt knep om du vill kolla om din egen trädgård är fästingdrabbad. Dra ett vitt lakan över gräset några vändor och kontrollera hur många fästningar som fastnar. Hittar du många – ja då är tyvärr risken stor att du får fästingar.

Vet du med dig att harar och rådjur brukar vistas nära ditt hus så är det ytterligare ett tecken på att det finns en hel del fästingar hemma hos dig. Sätt upp et staket så minskar problemet.

Ny säker fästingborttagare – frys fästingen med Antick fästingfrysare

Antick

Handla lokalt hantverk och kända varumärken i Land Shopping.

Läs även: Så skapar du känslan: 5 steg till en härlig mormorsträdgård

Relaterade artiklar

Läs mer om

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen