Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 15 juli 2019

Gunga skönt i Solgunga i sommar

Vill du gunga mjukt fram och tillbaka samtidigt som du solar eller löser korsord? Solgunga är den svenskdesignade stolen som vill förändra hur vi sitter.

 Njut av stolen Solgunga på bryggan.
Njut av stolen Solgunga på bryggan. FOTO: Solgunga

Det var i sommarstugan på Nordkoster som idén till Solgunga föddes hos pappa Östen Andersson. Tanken var först bara att köpa in fler exemplar av de gamla, danska solstolarna med gungfunktion som fanns i stugan.

Familjen engagerad

När det visade sig vara omöjligt designade familjen sin egen variant och började sälja den under namnet Solgunga. I dag är sonen Martin och mamma Christina aktiva i företag. Det lilla företaget har den stora visionen att förändra hur svenskar sitter under de varma månaderna.

UTNYTTJA SOMMAREN TILL MAX I EN SKÖN SOLGUNGA!

“Här kan jag bli sittande länge”

Solgunga är konstruerad för att anpassa sig till kroppens form och rörelser.

– Folk brukar bli förvånade över hur bekväm den är, sen säger de ofta något i stil med “Här kan jag bli sittande länge”, säger Martin Lingner.

Stolens tyg är en elastisk bomullscanvas som mjukt tar emot den som sätter sig. Dessa sys hos Svenljungaverken i Sexdrega.

Svenskt hantverk

Själva stolen är tillverkad i oljad ask och den görs hos Stolfabriken i Tibro. Svenskt hantverk uti minsta söm och skruv med andra ord, där man gärna blir sittande länge.

Ta mig till Land Shopping

Läs även: Lägg in zucchini och gurka! Två enkla recept

Relaterade artiklar

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen