Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 22 januari

Hållbara drömmar! Sov gott i oblekt hampa

Hampan växer snabbt, med djupa rötter som binder jord och kräver sparsamt med vatten. Den är tålig jordförbättrare och sängkläderna som tillverkas av grödan blir vackra, slitstarka, svala och snälla mot din hud och hälsa.

 Inte undra på att Ernst Kirchsteiger valde dessa sängkläder till sitt sommarprogram – naturligt oblekta, ofärgade med sensuella skrynklor bidrar det till rustik lantlig look i ditt sovrum.
Inte undra på att Ernst Kirchsteiger valde dessa sängkläder till sitt sommarprogram – naturligt oblekta, ofärgade med sensuella skrynklor bidrar det till rustik lantlig look i ditt sovrum.

Likt linne i både utseende och i egenskaper men med lite mer attityd. Naturligt oblekta och ofärgade, med sensuella skrynklor ger hampasängkläderna ditt sovrum den där perfekta lantliga looken och skänker dig en riktigt god natts sömn.

– Hampa är lite rustikare och mer slitsrakt än lin. Och det blir precis som linne mjukare ju mer det används, säger Sonia Nybom som under 10 års tid har gjort research för att komma fram till de ljuvliga lakanen som hon idag stolt säljer via, Lands egen ehandel, Land Shopping.

Hon har tagit hjälp av forskare och sökt med ljus och lykta efter producenter så nära det bara går.

Köp småskaligt producerade sängkläder av hampa här

Nu tillverkas Sonias naturliga hampasängkläder i Ukraina av ett antal mycket små producenter som odlar industrihampa, bereder, spinner, väver och syr upp lakanen. Slutprodukten testas och kontrolleras textilforskaren Git Skoglund så att kundlöftet om giftfria och helt ekologiska påslakan, örngott och underlakan, infrias och sedan kan Sonia sova riktigt gott, både med tanke på insatsen hon gör för att bidra till arbetstillfällen i ett oroligt land och bidraget till mer hållbar konsumtion och helt enkelt därför att en säng bäddad med hampa är rena rama sömnpillret.

Bättre sömn med hampa

– Man sover väldigt gott i hamplakan och jag brinner själv för en god natts sömn. Hampa är ett naturmaterial med fantastiska egenskaper som transporterar bort fukt, som är antibakteriellt och antiseptiskt och som gör att du slipper ligga och svettas i sängen och vända på kudden.

Bra att veta om industrihampa

Sedan 2005 är det tillåtet att odla narkotikafri industrihampa i Sverige.

Vid SLU i Alnarp försöker man nu utveckla möjligheter för att odla hampa till just närodlade kläder.

Hampa är en väldigt allsidig växt och kan användas till mycket. Man kan göra rep, säckar, matolja, bränsle, strö, proteinfoder, kläder, papper, byggnadsmaterial, isolering eller för att förstärka plast.

Ta mig till Land Shopping

Läs även: Larmar nära och kära – smart klocka känner om du ramlar

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen