Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 10 maj 2021

Ny sort från plantskolan – hallon Polka drabbas ej av hallonskottsjuka eller mask

Älskar du också hallon? Då ska du se till att maxa din trädgård med både sommar- och hösthallon. På så sätt för du njuta av två skördar per år. Polka är en lättodlad sort, ny på landshopping.se, som inte drabbas av den vanliga hallonskottsjukan.

 Sorten Polka ger skörd på årsskotten. Klara sig ofta utan uppbindning.
Sorten Polka ger skörd på årsskotten. Klara sig ofta utan uppbindning.

Hallon Polka är en härlig höstsort som ger röda, runda bär med saftig och syrlig smak. Den är en e-planta, det vill säga testad för svenskt klimat. Dessutom är den lättodlad och får hallon som mognar i slutet av augusti på årsskotten och fortsätter ge skörd tills det fryser. Det bästa av allt, den här sorten drabbas inte av svampsjukdomen hallonskottsjuka eller mask enligt Landshopping.ses leverantör Wrams Skafferi. Många tycker att Polka är den bästa sorten hösthallon då den mognar tidigt och ger bär med hög kvalitet.

Köp hösthallon Polka och sommarhallon Glen Ample här

Wrams Skafferi driver en ekologisk plantskola och odlar ekologiska bär, frukter och grönsaker som säljs till livsmedelsindustrin, grossister, gårdsbutik, rekoringar och olika marknader och erbjuder nu via landshopping.se utvalda växter för din fruktträdgård.

Maxa din trädgård med de utvalda hallonsorterna Polka för höstskörd och den söta saftiga sommarsorten Glen Ample och njut av att skörda två gånger under samma år.

Hallonskottsjuka utbrett i Sverige

Hallonskottsjuka finns det gott om bland våra svenska hallon och den drabbar även vildhallon. För att undvika svampen i dina sommarhallon se till att hålla beståndet luftigt och plantraderna smala och ogräsfria. Klipp bort alla angripna skott så fort du får syn på dem.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen