Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 24 juni 2020

Hattar och hamamhanddukar: Skapa Medelhavskänsla var du än är

Älskar du Medelhavskänslan kommer du att älska att ha sällskap på stranden av Urban Jois generösa hamamhanddukar. De är vävda på samma sätt som för 600 år sedan och används lika ofta som bordsduk, sarong eller lätta sommargardiner.

Handdukarnas olika stilar, färgsättningar och exklusivitet gav en gång i ursprungslandet Turkiet en fingervisning om de badandes ställning i samhället och varifrån de kom. Även idag så skvallrar den hantverksmässigt vävda handduken något om något om sin ägare. Hur du använder din hamamhandduk beror helt och hållet på vem du är, dem har mängder av olika användningsområden och tjänstgör till exempel ofta som pläd, matta eller vackra lätta sommargardiner.

Hamamhandduken idealisk för sommarens utflykter

Har du en gång använt en hamamhandduk på stranden eller hemma i ditt badrum så är det svårt att gå tillbaka till vanlig frotté. En hamamhandduk är lätt, torkar snabbt och är smidig att ta med oavsett om du styr stegen mot stranden, poolen eller ett spa. Hamamhandduken är idealisk för sommarens olika utflykter.

 För folket vid Medelhavet är allt som rör badkultur och strand en självklar del av det sociala livet.
För folket vid Medelhavet är allt som rör badkultur och strand en självklar del av det sociala livet.

Hållbart producerad hamamhandduk

Än idag vävs handdukarna på samma sätt som de gjorde för över 600 år sedan i Turkiet. Detta gamla hantverk sätter en sann Medelhavskänsla på sommaren även för oss i Sverige. Den finvävda handdukens lätta bomull har långa fibrer som öppnar sig när man använder den, absorberar fukt och torkar förvånansvärt fort – nästan fem gånger snabbare än en vanlig frottéhandduk. Dessutom är den skön mot kroppen och uppskattad bland personer med känslig hud. Den tunna handduken är enkel att rulla ihop, tar ytterst lite plats. Kombinera den med en stråhatt av äkta naturmaterial så är medelhavskänslan komplett.

12 sätt att använda hamamhandduk

1. Badlakan

2. Strandhanduk

3. Yogahandduk

4. Sarong

5. Mjuk babyfilt

6. Gästhandduk

7. Härlig sommarpresent

8. Scarves

9. Bordsduk

10. Sommargardin

11. Draperi

12. Matta

Ta mig till Land Shopping

Läs även: Träspill och äkta naturhampa blir sommaren vackraste stol

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen