Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 12 februari 2018

Här är disktrasan som stoppar snusket i köket

En disktrasa som till exempel Wettex, behåller fukten länge och är mumma för alla tänkbara bakterier. Men det finns ett gammalt härligt alternativ som torkar snabbt och kan tvättas många gånger – en trasa av naturmaterialet lin.

Du har givetvis hört det flera gånger – bakterier trivs och frodas i en fuktig och ljummen disktrasa. Därför ska du vara noggrann med att inte torka mjölk, undvika köttsafter, låta bli att torka upp det du spiller på golvet och verkligen se till att både skölja ur och torka disktrasan ordentligt för att minska bakterietillväxten.

Men handen på hjärtat, vem hinner tänka på allt det där i vardagsstressen?

Lin torkar snabbt

Ett bra sätt att slippa den värsta bakterietillväxten är att byta ut den vanliga wettexduken till en trasa av lin. Den har både bra absorberingsförmåga, luktar inte och torkar snabbt så att bakterierna inte har samma chans att växa till sig. Den går dessutom alldeles utmärkt att tvätta i maskin eller koka vid behov.

Mångsidig växt med tradition

Framförallt har en disktrasa av lin en lång livslängd och kan återanvändas om och om igen. Och tänk så mycket härligare det är att omge sig av naturmaterial som lin som är en mångsidig växt som kan användas dels för sina frön som kan ätas som de är av både människor och djur, pressas till olja och till att tillverka linisolering till linnetyg.

I Landshopping hittar du vackra disktrasor från Växbo Lin som är specialiserade på hellinne och är en av få fabriker i världen som har en så lång sammanhängande kedja av linneproduktion.

Upptäck allt från Växbo Lin

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen