Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 14 mars

5 steg till ett mini-lyckorus med korsord

Känns vardagen grå och trist? Här är fem enkla steg till ett mini-lyckorus genom ett vanligt hederligt korsord.

FOTO: GlobalStock

1. Utmana hjärnan

När vi utmanar och överraskar hjärnan blir den smidigare, piggare och mer kreativ. Det blir helt enkelt lättare att hitta lösningar och idéer när vi är vana att tänka nytt! Testa att lösa korsord – det är en väl beprövad metod att stretcha hjärnan.

2. Anpassa nivån

För lätta uppgifter skapar tristess – för svåra leder till frustration. Välj ett lagom svårt korsord så att chansen finns att du lyckas.

3. Gå ”all in”!

Ge dig hän. Tänk på uppgiften du ska utföra och varför. Var snäll mot dig själv, värdera inte din insats – bara gör!

3. Rätt förutsättningar

Avsätt tillräckligt med tid, stäng av mobil och dator för att helhjärtat ägna dig åt ditt korsord. Nu börjar du närma dig rätt förutsättningar för att det ska uppstå ett flow i det du gör. När du upplever flow blir du absorberad av din uppgift och flow får dig att prestera på topp.

Flowet utlöser ett helt gäng signalsubstanser som får oss att må bra – bland annat noradrenalin, dopamin och serotonin som gör dig lugn, social och kärleksfull. Blandningen toppas av endorfiner som är smärtstillande – det är nu du känner att du är i ditt esse, lycklig och i nuet.

4. Se till att gå i mål

Allt lösa ett korsord är ett fiffigt sätt att ge sig själv direkt feedback på en lagom utmanande uppgift. Mål behövs för att lyckokänslorna ska kunna infinna sig, därför är just korsord ett smart tidsfördriv; utmanande, tydligt avgränsat, med ett mål. Så var uthållig och låt dig själv slutföra uppgiften då får du uppleva hur det känns att nå ditt mål.

5. Fira din seger

Varje gång vi går i mål med något, eller löser ett problem belönar hjärnan oss med en liten ”dopamin-dusch”. Utan att du kan kontrollera det så känner du hur din kropp reagerar positivt. Så sätt i gång att lös korsord. Välj ett lagom svårt så du klarar det.

På Kryss med Olles del 3 – Köp Olle Engqvist populär kryss här

OLLES KORSORD

Upptäck Land Shopping och handla lokalt hantverk och kända varumärken

Läs även: Succéplagget från Åre: Smart och varmt för rumpa och lår

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen