Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 9 december 2021

Posters med svenska växter – från Hugodesign i Småland

Varumärket Hugodesign andas välbehag och harmoni. Fokus ligger på hållbarhet, kvalitet och småländska företag. Det är nästan omöjligt att tro att grunden till den varma, jordnära känslan i de naturnära inredningsdetaljerna kommer ur spelmissbruk och ångest.

 Vackra, svenska växter som passar fint ihop med många stilar. Ramen är snickrad för hand av Stefan Bexell.
Vackra, svenska växter som passar fint ihop med många stilar. Ramen är snickrad för hand av Stefan Bexell.

Det var under en turbulent tid i livet som Stefan Bexell i Jönköping startade sitt företag och satte sina händer i arbete med syfte att ta tillbaka sitt liv och sin hälsa.

– Mitt liv hade kraschat. Jag hade fått ett diskbråck, hamnat i spelmissbruk och gått igenom en skilsmässa. Då sökte jag mig till kreativiteten och naturmaterialen för att läka, säger han ärligt och rättframt, utan att tveka.

Made by Småland

 Tändsticksask Smultron - tändsticksask med botaniska motiv illustrerat av C.A.M. Lindman.
Tändsticksask Smultron - tändsticksask med botaniska motiv illustrerat av C.A.M. Lindman.

Ur ångesten växte Hugodesign fram. Ett företag med rötterna i småländsk hantverkstradition med ambitionen att stötta det lokala företagandet och skapa produkter präglade av naturen och dess färger.

Botaniska motiv illustrade av C.A.M. Lindman från Nordens Flora, mjukt naturvitt och handsnickrade inredningsdetaljer står i fokus. De ljusa träslagen, som älskas såväl i Sverige som internationellt, är tänkta att skänka människor lite mer harmoni i vardagen och bidra till miljöer som andas.

– I naturen finner jag själv återhämtning, energi och inspiration som skapar hållbarhet. Genom att använda naturmaterial till möbler och inredningsprodukter vill jag förmedla hög kvalitet, men också ett rogivande intryck och en känsla av välbehag.

Köp Stefans vackra posters med svenska växter

Månar om landsbygdens företagare

Stefan satsar på långsiktiga samarbeten med tillverkare i sitt närområde.

– Det är självklart för mig att på detta sätt minska miljöpåverkan. Med min egen uppväxt i glesbygd är det också ett medvetet val att måna om landsbygdens företagare och ta tillvara deras djupa kunskap, berättar han.

 Kökshandduken heter Mormor Röd och ett tryckt mönster som för tankarna tillbaka till början av 1900-talet.
Kökshandduken heter Mormor Röd och ett tryckt mönster som för tankarna tillbaka till början av 1900-talet.

Stefan är snickare. Det var på jobbet han fick sin skada och där den negativa spiralen med spelmissbruk tog sin början.

Från sin uppväxt har han med sig värderingar som kommer ur föräldrarnas engagemang i socioekonomiska frågor. När visionen om det nya företaget började ta form fanns det även en spirande dröm om att Hugodesign en dag ska växa och bli ett center med snickeri, möjlighet till odling och en caféverksamhet – allt för människor i sköra livssituationer.

Socioekonomisk vision

 Poster Trädkarta ger hemmet ett rogivande intryck och skänker en känsla av välbehag.
Poster Trädkarta ger hemmet ett rogivande intryck och skänker en känsla av välbehag.

– Målbilden är att det här centret ska bäras av en go atmosfär som ser individen som får chansen att bekräftas och lyftas ur till exempel ett missbruk. Jag tror starkt på att kreativitet och natur, skogen, läker människor utifrån och att bekräftelse läker inifrån, säger Stefan.

På vägen mot sin vision ser Stefan till att lägga all produktion så lokalt som möjligt, hos småländska företag samt Circular Center i Jönköping som skapar arbetstillfällen till de som har allra svårast att ta sig in på arbetsmarknaden.

Egen tillverkning i snickeri

En del av produktsortimentet tillverkar han själv i sitt snickeri, som till exempel skärbrädorna i vackra hållbara träslag.

Förutom det stora hjärtat och viljan att hjälpa människor finns även hantverkstraditionen i familjen.

– Min pappa var möbelsnickare. Han har lärt mig att uppskatta arbetet att skapa för hand, att göra ritningar och sätta samman saker till något som kan brukas och älskas under många år.

Köp allt från Hugodesign

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen