Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 6 mars 2018

Keramik med mycket känsla – Mona drejar med hjärtat

En stor och härlig mugg försedd med ett rejält öra att greppa med. Det är lätt att falla för Monas handgjorda keramik. Hennes storsäljare finns nu i Land Shopping.

Varje dag i veckan arbetar Mona med små serier handgjord keramik. Formspråket varierar efter form och dagsform från stramt och lågmält till härligt blommigt och lantligt. Varje enskilt föremål får samma levande känsla – brukbart till vardag och fest.

Mona säljer direkt från sin verkstad och bostad i Hammerdal i Jämtland, sju mil norr om Östersund.

Drömmen blev till levebröd

– Jag bor väldigt idylliskt intill vid en sjö i ett hus där jag har min egen bostad i mitten, verkstaden på ena sidan huset och butiken i den andra. Tack vare kunderna så blir det aldrig ensamt att arbeta hemma, säger hon.

Det är snart 20 år sedan som Mona lyssnade på den starka rösten inombords som sa att lera och keramik var hennes grej. Hon gick en kurs och började genast sälja sina alster. Hur hon lyckats med konststycket att omvandla sin dröm till levebröd, det kan hon inte svara på själv.

– Jag gör sådant som jag tycker om och det säljer, säger hon och skrattar. Jag har haft tur.

Köp Monas alster direkt från keramikugnen här

Drejar 50 produkter om dagen

Tur eller skicklighet, tar man pulsen på Mona så kommer det fram att hon både besitter god självdisciplin och mycket kreativitet. För att det ska vara möjligt att få en tillräckligt god inkomst på det hon drejar skall 50 nya föremål lämna drejskivan varje förmiddag. På eftermiddagen glaserar och bränner hon. En procedur och en arbetsgång som ser likadan ut varje dag. Enahanda blir det aldrig tack vare kundkontakten och de dagar hon öronmärkt för att kreera och ta fram nya produkter.

Ta mig till Land Shopping

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen