Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 7 mars 2018

Koftornas Rolls-Royce! Alltid rätt klädd i koftan delsbotwist

Den är ett stickprojekt som inte vem som helst bemästrar och den är lika rätt idag som för 100 år sedan. Delsbokoftan är ett konstverk i sig – köp designern Marie Klings vackra tolkning i Land Shopping.

 Marie Kling (th) följde sin dröm och utbildade sig till designer för drygt 10 år sedan.
Marie Kling (th) följde sin dröm och utbildade sig till designer för drygt 10 år sedan.

Du som stickar vet – delsbokoftan är det där stora projektet som tar evigheters, evigheter att bli klart. Och det är få som bemästrar tekniken eller har tålamodet att slutföra stickningen, med flera färger på ett enda varv. Det kan ta år.

Ett stickat konsthantverk

Marie Klings kofta delsbotwist är en fri och personlig tolkning av den traditionella koftan till Delsbodräkten, den välkända bygdedräkten från Hälsingland, men minst lika vacker som originalet – ett riktigt konstverk i sig – men mycket mer användbar med sina tre olika färgställningar som passar dagens vanliga kläder. Tiderna förändras men delsbokoftan är sannerligen ett hållbart plagg som gör sig väl till högtidliga tillfällen men passar också till vanliga jeans, som alternativ till kavajen.

– Jag har gjort den svåråtkomliga koftan med överkomlig. Jag har moderniserat den något och stickar den på maskin. Det tar ungefär en dag att sticka ett exemplar. Sedan ska den tovas.

Precis som förr

Alla Maries koftor är handgjorda från grunden, och ingen är den andra exakt lik. Små skillnader i mönstret kan därför förekomma. Precis som det var förr i tiden!

Koftan kommer utan knäppning, den bärs öppen, kant i kant, och kan även fästas samman med en brosch.

Köp fantastiska delsbotwist här

Se allt hantverk i Land Shopping

Läs även: Därför får tåstrumpan hela kroppen att jubla

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen