Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 10 september 2021

Kolstålpanna – så funkar den

Tillagar du mycket kött och längtar efter att få till riktigt höga temperaturer hemma på spisen, precis som proffsen, då ska du välja en kolstålpanna. Allt fler professionella kockar väljer kolstål. De är lätta, snabba och får fin non-stick yta vid rätt behandling.

Allt fler lockas av att investera i en stekpanna i stål. Ofta ser du skickliga kockar steka i stål i och med att det tunnare godset i en stålpanna gör att de är lite snabbare än gjutjärn och blir heta fort, på alla typer av värmekällor. I synnerhet induktion.

Kolstålpannan ger fin stekyta

Det innebär att stekpannor i kolstål ger fantastiskt fin stekyta och karamellisering.

Den här typen av pannor mår bäst av att bli ordentligt instekta. Det är först när den fått ordentlig patina som den fungerar som allra bäst. Då har materialet blivit mörkt och ser lite smutsig ut, men då har stekegenskaperna helt enkelt blivit optimala.

Köp Kolstålstekpannan här

Därför är kolstålpannan bra val för hälsan

Precis som gjutjärn är kolstål ett bra val när det gäller hälsoaspekten. Du kan använda vilka redskap som helst utan att vara orolig för att pannan ska släppa ifrån sig gifta ämnen, till skillnad från en teflonpanna som har en väldigt känslig yta.

Kolstålspannan från Professional Secrets finns i fyra storlekar från 20 centimeter i diameter till 32 centimeter. Den här modellen har ett handtag som är mer ergonomiskt än vad som är brukligt. Det är värmeisolerande, skaver mindre i handen och ger ett mer balanserat enhandsgrepp. Du slipper greppa en panna med hjälp av en isolerande släng, för att undvika att bränna dig.

 Rätt skött får din panna en rejäl patina som ger de bästa stekegenskaperna.
Rätt skött får din panna en rejäl patina som ger de bästa stekegenskaperna.

Så sköter du kolstålstekpannan

När du köper PS Kolstålpanna får du instruktioner om hur du bränner in och rengör din panna för att ni ska få en så bra start som möjligt.

Du får även information om att pannan skall rengöras genom att skölja den i varmt vatten och torka ur med hushållspapper, ordentligt för att undvika rost.

Ser du till att undvika att köra den i diskmaskinen så kommer du ha stor glädje av din stekpanna i många år framöver. Därför är kolstålpannan inte bara lätt att diska och bra att steka i, den är också ett hållbart val.

Köp kolstålpannan till kampanjpris

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen