Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 31 maj 2021

Kryssa med Lands Britt-Marie Bergman – sommarens nya jättekorsord

Hon har gjort korsord på heltid i över 40 år. Britt-Marie Bergman är Lands populära kryssmakare – ständigt aktuell med nya klurigheter bland rutor och bokstäver. Köp säsongens senaste jättekryss. 

 Britt-Marie Bergman är gladlynt hälsing som skapat kryss åt svensk press i över 40 år och hennes korsord har roat Tidningen Lands läsare nästan lika länge.
Britt-Marie Bergman är gladlynt hälsing som skapat kryss åt svensk press i över 40 år och hennes korsord har roat Tidningen Lands läsare nästan lika länge.

Hon började hjälpa sin far, korsordsskaparen och mångsysslaren ”Beman” Bergman, redan på 1970-talet. Och sedan dess har det bara fortsatt. Lands korsordsskapare Britt-Marie Bergman har gjort korsord i på heltid i mer än fyra decennier.

– Så jag var med redan på den svartvita tiden! Och det är precis lika roligt fortfarande, säger Britt-Marie Bergman själv.

Svenska folket älskar korsord!

40 år är en lång tid och mycket i världen förändras. Men svenska folkets kärlek till korsord förblir en oförändrad konstant. Att fylla i bokstäver i rutor och försöka lösa ut hela krysset är och förblir en kär syssla för otaliga svenskar.

– Jag tror att det är för att korsord är en lagom lättsam underhållning där man kan fly verkligheten litegrann. När du löser korsord kan du inte hålla på och tänka på något problem som ligger i bakgrunden och gror för du är så koncentrerad. Och så kan du lösa dem i hängmattan, i soffan, på tåget eller var du vill, säger Britt-Marie Bergman.

Fint paket med 3 korsord i jätteformat

För den som vill ha mer av Britt-Maries klurigheter klickar enkelt in på Land Shopping. Där finns såväl hennes korsordsböcker för både barn och vuxna samt ett fint paket med tre stycken korsord i jätteformat. Britt-Maries Mix med tre stora korsord är lite av en gammal favorit som gör comeback.

Köp Britt-Maries populära kryss här

– Jag gjorde ett sånt där jättekorsord för 40 år sen som vi sålde genom annonser i Land och jag har alltid tänkt att jag vill göra om. De är en utmaning för det är vansinnigt många ord – och de är väldigt populära.

Det är ett mastodontjobb att göra flera stycken korsord i storformat – och det är just det som Britt-Marie Bergman tycker är roligt.

– Det blir många ord. 1500 rutor är det, fyra gånger mer än man brukar ha. Och så bilder förstås.

Det låter som kryss som räcker länge?

– Det räcker ett tag i alla fall, haha!

 Testa att lösa korsord – det är en väl beprövad metod att stretcha hjärnan.
Testa att lösa korsord – det är en väl beprövad metod att stretcha hjärnan. FOTO: Prostock-Studio

Perfekt kryss att lösa med hela familjen

En del i att Britt-Maries stora korsord är så populära är att de bjuder på en mångsidighet i lösandet.

– Du kan sätta upp ett på väggen och lösa litegrann på vägen till kylskåpet. Eller så kan man vara flera stycken och lösa tillsammans, säger Britt-Marie.

Vad har du själv för favorit-korsordsord?

– Soppatorsk – blir matfisk – är jag väldigt förtjust i. Sen gillar jag saker som ”bokar man bord på” och då tror man att det ska vara restaurang men så är det möbelaffär. Ett korsord behöver inte ha svåra ord för att man ska behöva tänka till. Dubbeltydigheter räcker. Det finns många ord i svenskan som inbjuder till ordvändningar som är roliga att luras med i korsord.

Köp Britt-Maries kryss här

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen