Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 18 februari 2019

Land Shopping ger småföretagare en chans att nå ut

På ett och ett halvt år har Land Shopping vuxit till en marknadsplats för lokalt hantverk. Nu söker shoppingredaktör Helena Nimbratt nya produkter till e-butiken.

 Helena Nimbratt är Land Shoppings redaktör och den som sätter ihop sortimentet.
Helena Nimbratt är Land Shoppings redaktör och den som sätter ihop sortimentet. FOTO: Peder Wahlberg

Land Shopping är e-handeln där du enkelt kan köpa lokalt hantverk från hela landet och stora kända varumärken till bra priser. Helena Nimbratt är redaktör för e-butiken och den som väljer ut produkterna.

– Allt i Land Shopping är handplockat. Min ambition är att hjälpa företagare att nå ut med sina produkter, och kunder att hitta sådant som annars bara säljs lokalt, säger Helena Nimbratt.

Alla lokala produkter är välkomna

Sedan Land Shopping startade sommaren 2017 har över hundra företag, stora som små, sålt sina produkter på sajten. Totalt har över 10 300 stycken unika varor sålts, många av dem tillverkade av lokala producenter och nu med kunder över hela Sverige.

 Tove Larsson tillverkar silverhjärtan i sin hemateljé. De finns att köpa i fyra olika storlekar i Land shopping.
Tove Larsson tillverkar silverhjärtan i sin hemateljé. De finns att köpa i fyra olika storlekar i Land shopping. FOTO: Produktbild

Helena Nimbratt är ständigt på jakt efter nya produkter till Land Shopping och uppmuntrar företagare runt om i landet att höra av sig.

Flera lyckade exempel på Land Shopping

Det finns gott om exempel på småföretagare som har hoppat på erbjudandet att sälja sina produkter i Land Shopping. En av dem är Tove Brokig som tillverkar silversmycken av restprodukter i elektronikindustrin.

– Jag älskar att arbeta med silver och är så glad över att folk vill köpa mina smycken, har hon tidigare berättat för Land.

Läs också: Tove bytte it-jobbet i storstan mot en ateljé i Hälsingland

Ett annat exempel är Karin Lindqvist Kax som säljer produkter med inspiration från dalamålningar och folkdräktsmönster. Helena Nimbratt såg produkterna i ett skyltfönster under en promenad i Leksand.

– Det kan vara känsligt att använda sig av traditionella mönster men Leksandsbanden, som säljs som nyckelband och hundkoppel, har mottagits väl. Precis som mycket annat i Land Shopping har Karin Lindqvist Kaxs produkter rötter i svensk tradition.

 Karin Lindqvist Kax är föremålsantikvarien och entreprenören bakom varumärket Emylittle. I Land Shopping säljs hennes fina sjalar.
Karin Lindqvist Kax är föremålsantikvarien och entreprenören bakom varumärket Emylittle. I Land Shopping säljs hennes fina sjalar. FOTO: Produktbild

Läs också: Ryska rossjalen innehåller både rysk och svensk kulturhistoria

Hör av dig till Land Shopping

Vill du också sälja dina produkter hos Land Shopping och nå ut till kunder i hela Sverige?

Hör av dig till redaktör Helena Nimbratt på helena.nimbratt@land.se

 Headpeaces klockor av vackra naturmaterial som trä och malm blev årets julklapp i Land Shopping.
Headpeaces klockor av vackra naturmaterial som trä och malm blev årets julklapp i Land Shopping.

Relaterade artiklar

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen