Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 2 december 2019

Smart klocka med trygghetslarm – känner om du ramlar

Den är superenkel att använda, fungerar helt automatiskt precis överallt och gör det möjligt för seniorer att leva självständigt och tryggt. Nya klockan Bellpal har ett inbyggt trygghetslarm som blixtsnabbt larmar nära och kära.

 Ta på dig trygghetsklockan på skogspromenaden och känn dig säker.
Ta på dig trygghetsklockan på skogspromenaden och känn dig säker.

Alla som älskar att ge sig ut på egen hand i skogen har tänkt tanken: Vad händer om jag snavar och bryter benet eller om något annat oväntat skulle inträffa och hjälpen är långt borta? Att bli liggandes kall och nedkyld i skogen när mörkret faller – det är ingen lockande tanke, oavsett ålder. Det kan hända den mest vältränade personen och konsekvenserna – dem förtränger vi envist.

Aldrig ensam med Bellpal – klocka med trygghetslarm

Med klockan BellPal blir ensamvandringar mycket säkrare. Klockan är utrustad med modern teknik som känner av användarens alla rörelser. Vid ett fall går ett larm automatiskt till vänner eller anhöriga, som har anslutit sig till systemet via en app i sin telefon, och det går ett larm till en larmcentral bemannad dygnet runt av sjuksköterskor. Klockan, som aldrig behöver laddas, är också utrustad med en manuell larmknapp.

Klockan löser ett viktigt problem – otrygghet

 BellPal är en klocka med trygghetslarm som larmar automatiskt via din telefon om du ramlar.
BellPal är en klocka med trygghetslarm som larmar automatiskt via din telefon om du ramlar.

En av grundarna till Bellpal, David Ziemsky, har själv upplevt oron som anhörig. Hans mormor ramlade och svarade inte i telefon, fyra dygn hade hon blivit liggandes utan hjälp.

– Hon hade ramlat i badkaret och hade ingen möjlighet att ta sig upp på egen hand. Det gjorde mig frustrerad. Med ett larm hade skadan blivit betydligt lindrigare, säger han.

Det var mormorns hemska upplevelse som fick David att börja nysta i problemet, han förstod snabbt att designen på fallarmet är en självklar och viktig aspekt för de som ska bära larmet.

– Vem vill ha på sig en ful plastbit? Det blir oerhört stigmatiserande. Dessutom fungerar de flesta fallarm enbart i hemmet.

 Bellpal är en väldesignad klocka med sofistikerade egenskaper. Klockan innehåller sensorer, algoritmstyrd rörelseigenkänning för fall och är parkopplad via Bluetooth med din smarttelefon.
Bellpal är en väldesignad klocka med sofistikerade egenskaper. Klockan innehåller sensorer, algoritmstyrd rörelseigenkänning för fall och är parkopplad via Bluetooth med din smarttelefon.

Tjänsten och klockan lanserades under hösten 2019 och är en helt ny trygghetsklocka som gör det möjligt för användaren att bygga sitt eget trygghetsnätverk.

Kort om tekniken – så funkar trygghetsklockan BellPal Watch

Artificiell Intelligens

I klockan finns en AI-motor som hela tiden analyserar rörelser.

Bluetooth

Klockan kommunicerar med användarens smartphone genom bluetooth-teknik.

Sensorer

I klockan finns avancerade sensorer som registrerar eventuella fall.

Notifikationer

Klockbärare och utvalda följare får, vid ett eventuellt fall/larm, notifikationer i sin smartphone.

Batteriet håller i 6 månader, klockan är vattentät och enkel att använda.

Se alla larmklockor

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen