Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 7 augusti 2019

Lätt att älska eldrivet! Åk på ljudlös utflykt i naturen

Först köpte Anders Bissman från Lysekil en till sig själv, sedan blev det snabbt en till frun. Nu njuter paret av att enkelt och tyst ta sig ut i naturen på sin eldrivna moppar.

– Jag ser rådjuren innan de ser mig. Vi hörs ju inte när vi kommer, säger Anders.

Det var en kombination av intresset för ny teknik och miljömedvetenhet som fick Anders Bissman att slå till på den svenska populära elmopeden Vässla i maj i år. Det blev en Vässla 2 med extra batteri för längre räckvidd – 75 km.

– Vi har elcyklar som vi är nöjda med sedan tidigare som vi brukar ta med när vi är ute med husbilen. Jag hade hört mycket om Vässla och var nyfiken.

Köp din egna knäpptysta Vässla här – 2.500 kr i rabatt!

Kort efter att Anders Vässla levererats blev det ett nytt köp. Den här gången till frun.

– Jag passade på att beställa en Vässla 1 till frugan som kan köras utan körkort på cykelväg med försäkring under 40 kr/månad.

Nu laddar de sina elfordon med el från egna solpaneler och njuter att tillsammans ta sig ut lätt och smidigt i den Bohuslänska naturen som bjuder på så väl svampfylld skog som hav och släta klippor av röd bohusgranit.

Laddad med solenergi

Att färdas med hjälp av solenergi som de själva producerat med hjälp av solpaneler på taket och susa fram så tyst att fågelkvittret hörs, det är en häftig upplevelse, menar Anders.

– Jag körde moppe som ung och det där knattret skulle inte funka för mig idag.

Anders är nöjd med sin Vässla.

– Den funkar nästan för bra. Den är väldigt pigg och lätt på gasen. Nackdelen är att det inte riktigt finns något mellanläge mellan noll gas och full fart.

Ta mig till Land Shopping

Läs även: 1940-talest bästa bakknep: Saftiga gifflar med rabarbermos

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen