Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 26 november 2021

Lindas julbak – Sveriges populäraste recept för njutning i vintermörkret

Med julen inom räckhåll är det äntligen dags att ge sig hän åt det stora julbaket. Fluffiga julbröd med doft av saffran och kanel. Knäckiga sötsaker med nötter och extra allt. I boken Lindas julbak, av Sveriges populäraste bakbloggare, finns något för alla smaker.

FOTO: Linda Andersson

Nu vill jag baka! Det är den känslan som Linda Andersson vill väcka i följarna och med sina bilder, recept och böcker om bakning. Hon vill inspirera!

Och det råder ingen tvekan om att hon har lyckats.

Det som en gång startade som ett kul hobbyprojekt, bloggen Lindas bakskola, har växt och lockat över 400 000 att följa henne på instagram och resulterat i en rad utgivna succéböcker och förvandlat henne till en av Sveriges största influencers.

Lindas bakskola pedagogisk

 Linda är bakboksförfattare och driver Sveriges populäraste bakblogg och har över 400 000 följare på instagram.
Linda är bakboksförfattare och driver Sveriges populäraste bakblogg och har över 400 000 följare på instagram. FOTO: Linda Andersson

Receptet på framgången är lika genial som enkel:

– Recepten ska vara enkla att förstå med steg för steg-bilder så att varje moment blir tydligt. Det uppskattas inte bara av nybörjare, alla tycker att steg för stegbilderna är en bra hjälp. Men får till exempel se hur bullarna ska bakas ut och hur de ser ut när de är färdiga att ta ur ungen, säger Linda.

När hon faller för ett recept så är det ögat som styr. Det ska se gott ut rent utseendemässigt. Till exempel ett fluffigt bröd och läcker glasyr som rinner.

 I Lindas böcker finns steg för steg-bilder så att varje moment blir tydligt.
I Lindas böcker finns steg för steg-bilder så att varje moment blir tydligt. FOTO: Linda Andersson

– Just nu bakar jag till jul och älskar allt det som är klassiskt. Jag vill absolut ha knäck, kavring, mjuka bröd och saffransbröd, säger hon och berättar att det är just så den omtyckta boken Lindas Julbak är uppbyggd.

Läckra recept till jul

– I den finns absolut allt det som vi är vana vid till jul plus läckra nytillskott att skapa nya traditioner med. Vad sägs om en Rocky road-kladdkaka, hemgjord Bounty, kärleksmums med smak av pepparkaka och en snabb filmjölkslimpa med saffran, lockar hon.

Köp boken Lindas Julbak här

Linda har bakat sedan 2007. Tar inte inspirationen slut?

– Bakämnet är så stort och jag kan så mycket grundrecept. En saftig sockerkaka kan bakas på oändligt många sätt.

Den som söker på ordet ”sockerkaka” på Lindas blogg får 57 varianter serverade. Kanelbullesockerkaka, vitchokladsockerkaka, sockerkaka på 1 minut, för att nämna några ur listan.

Trendigt att baka hälsosamt

Kladdkakan har varit det mest sökta bakverket på Google men trenden går åt nyttigare bakverk, menar Linda.

– De yngre följarna älskar söta cookies och glasyrer som rinner men just nu ser jag ett otroligt intresse för mer hälsosamma recept med mindre socker. Jag bakar mer och mer med havremjöl, säger hon.

Men inte till jul.

– Det är vardagsbröden som vi vill ha nyttigare. Till jul vill vara traditionella.

Köp boken i artikeln här

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen