Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 8 augusti 2019

Magdalena vill göra planeten grönare – ett smycke i taget

Smycken som uttrycker lugn och som gör dig stark och stolt. Magdalena Nehm är silversmeden på landet som med ett tydligt syfte i sikte tillverkar viktlösa och bekväma smycken i återvunnet silver.

– Efter du tagit på dig dina kläder och smycken på morgonen skall du inte behöva ge dem en enda tanke på resten av dagen för du vet att du är välklädd och utstrålar kompetens!

Det säger Magdalena Nehm. Hon ratade Stockholm för att bo på en gård utanför Tranås och blev silversmed för att förverkliga sin landsbygdsdröm. En spontan helgkurs blev hennes inkomstkälla – men inte utan hårt arbete och mod, så där som det alltid ser ut när det kommer till småföretagande.

Hantverk av återvunnet silver – köp Magdalenas vackra smycken här

– Mina barn är fjärde generationen som bor här på gården. Jag vill aldrig någonsin flytta härifrån, säger Magdalena nöjd med sitt livsstilsbeslut.

Hon har en bakgrund inom modebranschen och har arbetat med att designa hattar och kepsar. Intresset för kläder har hon haft som barn och vid sidan av det har ett starkt miljöengagemang vuxit fram. Hon ser en växande hållbarhetstrend, speciellt bland unga formgivare och Magdalena själv är en av dem.

Hållbarhet en röd tråd

Hon bestämde sig tidigt att en del av affärsidén skulle bygga på hållbarhet som idag också löper som en röd tråd genom verksamheten. Hon arbetar enbart med återvunnet silver i produktionen men förutom det så är även alla möbler, datorer, smyckesaskar – ja allt – återvunnet eller begagnat.

FOTO: Christoffer Nehm

– Ibland blir det en affärsmässig konflikt när askarna som är tillverkade av återvunnet material är flera gånger dyrare än helt nytillverkade askar. Det är trist. Men å andra sidan så kanske jag precis har fått en dator gratis, som annars skulle slängas.

Smycken som får dig att må bra

Att hållbart är trendigt tycker Magdalena är synd. Trender tenderar ju att gå ur tiden och försvinna.

– Smycken är kanske också en onödig pryl men jag tror att vi människor behöver känna oss fina ibland för att må bra. Jag hoppas att jag med mina halsband, ringar och örhängen av återvunnet silver kan inspirera till medvetenhet kring hållbar konsumtion.

Ta mig till Land Shopping

Läs även: 4 saker du minst ska packa i din krislåda

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen