Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 30 september 2019

Magiska djurögonblick fångade med kamera

Timme efter timme i en liten masonitlåda i skogen, dagliga besök hos grävlingarna och veckolånga vistelser i norska fjällen. Kristoffer Sahléns bok ”I Rätt sekund” är det magiska resultatet av en fotografs nära möten med skogens djur.

FOTO: Kristoffer Sahléns

Timme efter timme i en liten masonitlåda i skogen, dagliga besök hos grävlingarna och veckolånga vistelser i norska fjällen. Kristoffer Sahléns bok ”I Rätt sekund” är det magiska resultatet av en fotografs nära möten med skogens djur.

Minnesvärda naturupplevelser

En vit älgtjur, en myskoxhjord på fjället, hemma hos lavskrikan eller riktigt, riktigt nära björnhonan och hennes tre ungar. I boken ”I rätt sekund” har naturfotografen Kristoffer Sahlén samlat ögonblicksbilder och anekdoter från några av sina mest minnesvärda stunder bland vilda nordiska djur.

Köp den fantastiska boken ”I rätt sekund” här

– Boken är ett resultat av ett 8-10 års intensivt arbete med ett 10-tal arter. Jag har återkommit till mina motiv och spenderat mycket tid i mina gömställen för att få till ögonblicksbilderna, säger Kristoffer.

Älghonor som fäktas

Bokens omslagsbild som föreställer två älghonor som fäktas är den mest spektakulära. Bilden på björnhonan som simmar över en tjärn med sina tre ungar beskriver Kristoffer som sitt livs största naturupplevelse.

– Grävlingarna här hemma i Ödenäs är ändå mina favoriter. Jag har tittat på grävlingar i 35 år och fascineras av hur svåra de är att komma åt, att de lever på nätterna, hur de rör sig och att de är så söta.

Matat rådjur

FOTO: Kristoffer Sahlen

För att lyckas med fotograferingen av de skygga rådjuren har Kristoffer lagt en timme per dag, innan han har åkt till sitt ordinarie jobbet, på att mata och sitta hos dem.

– Jag har mängder av kojor runt om i skogarna där jag sitter i timmar för att djuren ska vänja sig vid min doft. En grävling har 700 gånger bättre luktsinne än en människa, så dem går det inte att gömma sig för, men de kan vänja sig Kristoffers lukt.

Ta mig till Land Shopping

Läs även: 4 saker du minst ska packa i din krislåda

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen