Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 23 november 2018

Miljövänliga strumpbyxor! Lika snygga ben med återvunnet nylon

Vilket plagg är den största miljöboven i garderoben om inte nylonstrumpor. De köps, används och slängs inom loppet av ett par dagar. Miljöhjältarna Swedish Stockings har löst problemet.

 Återvunna och tvättbara strumpbyxor av nylon är en lika genialisk idé som den är hållbar.
Återvunna och tvättbara strumpbyxor av nylon är en lika genialisk idé som den är hållbar.

Det är inte svårt att föreställa sig att nylonstrumpan som släng så fort det har gått en liten maska, ibland samma dag som de köpts in – helt enkelt för att de går sönder direkt. Men nu finns det ett hållbarare alternativ som dessutom går att tvätta. Det heter Swedish Stockings och är strumpor tillverkade av 90-98 procent återvunnet avfall.

Köp den svenska strumpbyxan av återbrukat avfall här

swedish stockings

Det är inte lätt att få tag på kläder tillverkade av återvunnet material. Men här är ett lysande exempel. Nadja Forsberg och Linn Frisinger lanserade varumärket Swedish Stockings med syftet att influera och förändra strumpbyxindustrin och har sedan dess tagit emot priser och inlett samarbeten med stora välarbetade varumärken inom modeindustrin

Det svenska strumpbyxföretaget arbetar med en fabrik i Italien som drivs av enbart förnybar, grön energi och allt vatten som används vid färgningsprocessen renas och produktionen av strumpbyxorna är därmed 100% hållbart.

Hitta lokalt hantverk och kända varumärken i Land Shopping.

Läs även: Omtalad tvål: Tvål av kol rengör på djupet

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen