Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 19 mars

Mönster som andas tradition! Må-bra-plädar från Öjbro Vantfabrik

Redan vid första anblicken kickar Öjbro Vantfarbriks vävda plädar igång starka känslor – kärleken till tradition och hantverkstolthet. I mönstren finns en stilla längtan tillbaka till det enkla och ursprungliga. Köp fyra utvalda designfavoriter i Land Shopping.

Det är på det rutmönstrade pappret succérna växer fram. Efter mycket sorterande och tänkande säter sig, designer Åse Öjbro och grundare till Öjbro vantfabrik, ned och låter pennan fara över pappret.

– Då är jag i en bubbla. Det blir mycket inkännande och överväganden innan det färdiga mönstret är digitaliserat och klart. Jag bär på så många nya idéer i olika stadier hela tiden, idéer som pockar på min tid.

Köp de fantastiska plädarna med Åses vackra mönster här

Öjbro Plädar

Åse har inspirerats mycket av Dalarnas urgamla traditionella symboler, skogen har satt sina spår i hennes mönster och värmländskt smideshantverk syns i kollektionen Ekshärad sot.

Fångar andan i det historiska

Ekshärad är en ort i Värmland, känd för sin träkyrka från slutet 1600-talet och kyrkogården med sina 500 järnkors. Åse ville fånga andan som finns i Ekshärad för dessa livsbejakande kors med så mycket svensk kulturhistoria och hantverkskunnande och skapade plädar och handdukar för en vackrare vardag med inspiration från byn.

Hållbar tillverkning

De mjuka plädarna av borstad organisk ekologisk bomull växer sedan fram i fabriker valda för att de delar Åses värderingar vad gäller arbetsvillkor och miljö.

– Genom att konsumera på ett mer medvetet vis kan vi alla tillsammans spara på jordens resurser vilket därmed resulterar i en mindre miljöpåverkan. Vi tycker det hela handlar alltså om kvalitet istället för kvantitet, säger hon.

Missa inte handdukar och pulsvärmare från vantfabriken

Öjbro

Land Shopping är en marknadsplats för hantverk och landsbygdens entreprenörer. En stor del är tillverkad med mycket passion och känsla för tradition. Läs även: 5 fakta om lin: Därför sådde flickorna i Hälsingland utan underkläder

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen