Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 1 oktober 2021

Möt hösten i svenskstickade nyheter från Sätila

Ett par jeans och valfria stövlar och så en tjock, vackert stickad tröja på det. Snyggare och mysigare än så blir det knappast. Ta en titt på Sätila of Swedens nya kollektion med tröjor. Varma och klassiska blir de lätt din nya favorit under många år framåt.

 Sätila grundades 1896 och är ett ledande företag inom design, utveckling och tillverkning av mössor och stickade modeaccessoarer.
Sätila grundades 1896 och är ett ledande företag inom design, utveckling och tillverkning av mössor och stickade modeaccessoarer.

Efter att under de senaste 40 år ha inriktat sig enbart på accessoarer, mössor och vantar släpper nu Sätila of Sweden en hel kollektion med stickade plagg i finaste lammull. Tanken är att du ska känna dig välklädd och bekväm i varje situation samtidigt som du gjort ett medvetet val.

Sätila grundades 1896 och har under 2021 firat 125 år som producent av premiumstickade accessoarer. Innanför fabrikens väggar finns unik kunskap om produktion, kvalitet och naturmaterialens fantastiska egenskaper.

Sätilas 125-års jubileum

– Sätila of Sweden firar 125 år i år och vi ville passa på att utnyttja jubileumsåret till att gå vidare och visa vad vi kan och använda vår kunskap till att förse marknaden med fler svensktillverkade produkter. Det vet vi att många längtar efter, säger Sara Nevander, VD för Sätila of Sweden.

– När vi tagit fram våra första tröjor har vi utgått från vår bästa kvalitet och hållit hårt på hållbarheten och den höga nivån. I designen har vi använt våra klassiker som bas och satsat på jordnära färger som lätt går att kombinera med andra kläder för att de inte ska gå ur tiden som många modeplagg, berättar Sara.

Köp utvalda plagg ur den nya kollektionen

I Sätilas arkiv finns en mönsterbank med flera hundra stickmönster. En ovärderlig skattkista att ösa ur. Den tjocka, robusta herrtröjan Sarek är baserad på ett mönster från en mössa från 1970-talet. Ett klassiskt skandinaviskt stjärnmönster som just nu upplever en renässans men som samtidigt är en tidlös klassiker. Stickad i ull blir den ett hållbart och användbart plagg i många, många år framöver.

Stickad klänning perfekt på glöggfesten

 Varm och snygg. Den stickade klänningen är både dressad och bekväm.
Varm och snygg. Den stickade klänningen är både dressad och bekväm.

– Den här kollektionen som vi nu lanserar kan du använda hela året eftersom ull är ett sådant fantastiskt material. Det håller dig varm när det är kallt och kyler när du svettas, säger Sara.

Klänningen Grace i mjuka grå toner får vem som helst att känna sig snygg och bekväm både i stugan och på en glöggfest.

– Mys med tights och benvärmare eller kombinera klänningen med några smycken och uppsatt hår och du är färdig att gå på fest, föreslår Sara.

Mormorstipset!

Vädra mellan varje användning

För att hålla din nya fina tröja fräsch, trots färre tvättar, utnyttja det kyliga vädret till att vädra favoritplagget, precis lika smart nu som på mormors tid.

Köp allt stickat från Sätila

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen