Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 12 januari 2022

Motverka torr inomhusluft med luftfuktare av terrakotta

Blommorna ser trötta och vissna ut. Likaså din hud, dina läppar och ögonen känns irriterade. Torr inomhusluft på vintern kan orsaka flera hälsoproblem och det ökar risken för spridning av luftburna virus. Här är några enkla budgetlösningar.

 Problemen orsakade av torr inomhusluft kan du lösa med enkla medel.
Problemen orsakade av torr inomhusluft kan du lösa med enkla medel.

Känner du dig torr i halsen, hes och hostig? Har du nariga läppar och torr hud eller känns ögonen irriterade? Ja, det är inte särskilt underligt. Under sommarhalvåret i Sverige är luftfuktigheten inomhus naturligt hög, under vinterhalvåret är det tvärtom.

Låg luftfuktighet inne på vintern

Inomhus, i välventilerade byggnader, kan luftfuktigheten variera från cirka 60 procent under juli och augusti ner till 15 procent under januari och februari. Det är inte enbart vi människor som påverkas av det. Våra krukväxter får kämpa hårt för att se fina ut i torr, varm inomhusluft.

Motverka torr luft

För att motverka torkan kan du sänka temperaturen på elementen något och undvik att ställa blommorna direkt ovanför elementen. Fler levande, gärna stora växter, avger också luftfuktighet till omgivningen genom avdunstning. Ställ blommorna på ett fat med grus och fyll på med lite vatten som kan dunsta och ge fuktigare luft.

Köp smarta och enkla luftfuktare till ditt element

I Lands egen webbutik finns populära luftfuktare av terrakotta som gör underverk, speciellt för dig som bor i hus med element som värms med direktverkande el. Terrakottabehållarma är genialiska i sin enkelhet. Man fyller bara den ihåliga behållaren med vatten och hänger sedan upp den på elementet där värmen får vattnet att dunsta.

Knep för fuktigare luft

Om inomhusluften är torr kan du även testa att torka din tvätt på en ställning istället för i en torktumlare under vintern. Fuktighet som avdunstar från tvätten fuktar inomhusluften på enkelt och okomplicerat sätt. Samtidigt sparar du energi!

Du kan ställa ut skålar med vatten runtom i hemmet. Vattnet kommer sakta men säkert att avdunsta och bidra till fuktigare luft och du får mindre problem med kliande hud och irriterade ögon.

Köp luftfuktaren som beskrivs i artikeln

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen