Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 30 november 2021

Vackra vetekuddarna från Terrible Twins gör succé

De hjälper dina muskler att slappna av med sin stilla tyngd och jämna värme. Snygga vetevärmarna från Terrible Twins i Insjön är en helt och hållet naturlig produkt och säljs i tusentals exemplar i hela norra Europa.

 Terrible Twins grundades av design- och produktutvecklarna Sara och Karin Ström.
Terrible Twins grundades av design- och produktutvecklarna Sara och Karin Ström. FOTO: LINDA AXELSSON

I det gamla stationshuset i Insjön i Dalarna har utropen om nästa avgång för länge sedan tystnat. Här tillverkar systrarna Sara och Karin Ström sina omtyckta vetevärmare i finaste linne, fyllda med Krav-odlat spannmål från Dalarnas egna lantbrukare. De gillar att jobba så lokalt som det bara går och exporterar över hela världen, främst till Schweiz, Tyskland, England och Italien. Men även Japan där skandinavisk, stilren design står högt i kurs.

Köp vetekuddar fyllda med svenskt vete – vilken färg väljer du?

Och de är uppskattade, av både två- och fyrbenta individer, hör och häpna. Totalt har en halv miljon vetevärmare lämnat byn. 70 ton prima vete går åt varje år och skänker glädje och värme till frusna, lindrar ömma nackar, dämpar magvärk och skänker trygghet åt bebisar. Även husdjur med omtänksamma mattar och hussar får njuta av den avslappnande värmen från Sara och Karins populära vetevärmare.

Ort med företagaranda

 Terrible Twins är rent hantverk från Insjön i Dalarna. Produkter för naturligt välbefinnande och vackra interiörer.
Terrible Twins är rent hantverk från Insjön i Dalarna. Produkter för naturligt välbefinnande och vackra interiörer. FOTO: Trons/TT

Vackra Insjön, som ligger längs riksväg 70, är Dalarnas svar på Gnosjö. Här grundades 1899 postorderföretaget vid namn Åhlén & Holm och knappt 20 år senare, 1918, startades en ny postorderfirma vid namn Clas Ohlson. Och listan kan göras lång, där Terrible Twins är en av de mest spännande framgångssagorna.

Terrible Twins gör succé i Europa

Deras succé vetevärmaren har tagit systrarna ut i världen och affärerna har gått bra, självklart inte utan hårt arbete.

– Jag och min syster har alltid sytt, stickat och färgat garn med växter och vi var väldigt modemedvetna och äventyrslystna som unga. Vi flyttade till England och hittade några vackra linnetyger och fina färger. Men varför det blev vetevärmare av tyget, det vet jag faktiskt inte, säger Sara och skrattar.

 Kompisen är en vetevärmare som gärna delar med sig av sin värme.
Kompisen är en vetevärmare som gärna delar med sig av sin värme.

Vetevärmare är ingen ny uppfinning. Tvärtom! De har funnits långt tillbaka i tiden.

– Vetevärmare är en jättegammal produkt som var ganska vanlig i England när vi flyttade dit. Vi började med att sy själva och sälja på marknader.

Skänk värme till någon du tycker om

Systrarnas känsla för design, de oemotståndliga färgerna och den vackra idén om en naturlig produkt som skänker värme till någon man tycker om kan såklart inte bli något annat än en succé.

– Vetekuddens jämna, behagliga värme och vetekornens tyngd hjälper dina muskler på ett skönt sätt att slappna av. Vetet i vetekudden har en väldigt bra värmehållande och värmeledande förmåga. De går även att kyla, tipsar Sara.

 Vetekudden är tillverkad i Sverige och fylls med svenskt ekologiskt odlat vete.
Vetekudden är tillverkad i Sverige och fylls med svenskt ekologiskt odlat vete.
Köp Terrible Twins vetevärmare här

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen