Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 26 februari 2019

50% rabatt! Naturligt elegant med svensk klocka av sten

Innan de slipas ser de ut som vanliga stenar. Marmor är det hårda naturmaterialet som signalerar stil och lyx. Mannen bakom succéklockorna Headpeace – av trä, har släppt en kollektion av malm.

– Att försöka få in naturliga material i klockor grundar sig i mitt intresse för berg och natur. Både trä och sten har oregelbundna mönster och nyanser vilket också gör att ingen klocka kan bli precis lik en annan. Skiftningar och ådringar tycker jag också är väldigt, väldigt fint, säger Marcus Malm vars ambition är ett erbjuda en accessoarer av riktigt hög kvalitet.

 Marcus Malm kombinerar traditionellt urmakeri och modern skandinavisk design.
Marcus Malm kombinerar traditionellt urmakeri och modern skandinavisk design.

Känsligt hantverk

Varje klocka genomgår omfattande tryck- och vattentester långt över garanterade nivåer för att säkerställa såväl stenens som klockans hållbarhet.

– Processen att skära sten i tunna skivor vid tillverkningen av urtavlor är ett mycket känsligt hantverk. Marmor är en känslig och spröd sten som lätt bryts om inte stenen hanteras med stor försiktighet, berättar han

Köp klockan som dra till sig blickar

Poleras för hand

Först kapas stenen och det går att ana hur den framtida klockan kommer att se ut. Stenen mönster granskas noga och det säkerställs att det inte finns några sprickor.

 De stilrena klockorna har blivit populära accessoarer i dressyrsporten.
De stilrena klockorna har blivit populära accessoarer i dressyrsporten.

Varje urtavla poleras sedan för hand. För att bevara den tunna marmorstenen omsluts den med hållbara och kraftiga material för skydd mot spänningar och stötar.

I klockan sitter ett Schweiziskt urverk med batteritid på cirka 10 år.

Upptäck Marcus Malms populära klockar av trä i Land Shopping.

Läs även: Fjällfulness! Marias kuddar hyllar svenska fjällen

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen