Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 11 oktober 2018

Nu höstgrillar vi! Så får du perfekt glöd på 5 minuter

Vi svenskar älskar att grilla. Med rätt värme i grillen och några enkla knep fixar du perfekt glödbädd på bara några minuter i den kyliga höstluften och du kan grilla året runt.

FOTO: KucherAV

Sommaren må vara slut men det är ingen anledning till att rulla in grillen i garaget. Att grilla under hösten och vintern är inga problem. Det handlar bara om att hitta lite lä eller skydd för eventuellt regn och lyckas få till lika bra grillvärme i det kyligare vädret som under sommaren. Dessutom kan det vara lite ruggigt för grillmästaren att stå ute så det är bra om glöden snabbt blir perfekt. Här är Land Shopping bästa höst-grill-knep:

1. Snåla inte med kolen

När det är kallt så krävs det lite mer kol i grillen för att den ska bli tillräckligt varm när den omgivande luften är kall. Dessutom kan det ta längre tid än vanligt att få till bra glöd.

2. Tänd snabbt och effektiv

När det är kallt och ruggigt ute vill man att det ska gå smidigt och snabbt att tända grillen. Se till att kolen är rumstempererade och ett bra tips är att ta hjälpa av grilltändaren Looftlighter. Den tänder kol och ved på bara 60 sekunder en vanlig sommardag, med hjälp av luft och värme. Du behöver inte ens tändvätska. Looftlighter är verkligen grillälskarens bästa vän. Med den här blir kolgrillningen lika smidig som om du använde en gasolgrill.

Köp Looftlighter – grilläskarens bästa vän

3. Använd grillocket

För att maten ska bli färdig inom rimlig tid är det bar att använda sig av grillens lock. Försök att undvika att glutta på locket. Då släpper du ut den värdefulla värmen. Behåll locket på med öppna ventiler så kapslar du in värmen och utnyttjar den så effektivt som möjligt.

4. Varma fat

När maten är klar och de härliga dofterna ligger tjock över trädgården gör då inte misstaget att lägga upp maten på iskalla fat. Behåll serveringsfaten inne i värmen och hämta dem och lägga snabbt upp maten och täck med ett lock eller vad du än har till hands, så svalnar inte maten i höstluften.

Handla fler smarta produkter och lokalt hantverk utvalda av Land Shopping

Läs även: Ta din kladdkaka till ny höjder! Toppa med chokladkola

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen