Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 15 januari 2021

Botips! Maten som bevarar kroppens värdefulla funktioner

Tips på härlig mat som är enkel att laga och variera och som dessutom är näringstät så vi kan fortsätta leva ett friskt liv – vem vill inte ha det? Kokboken ”Ett gott liv” är fullspäckad av pålitlig måltidstradition kryddade med positiva överraskningar.

 Om motivationen och orken sviktar, då är Ett gott liv en guide att lita på.
Om motivationen och orken sviktar, då är Ett gott liv en guide att lita på.

Sängkantesmeny – sug på den karamellen!

Visst låter det frestande på många sätt? Man kan ha fördel av att börja dagen med en liten och naggande god munsbit som sätter igång smaklökarna, inte mins om man är sjuk eller på äldre dar.

Recept, inspiration och tips

Det vet författarna till kokboken Ett Gott Liv, Margareta Frost-Johansson, Eleonor Schütt och Cecilia Sassa Corin, som alla tre bär på ett brinnande intresse för matens betydelse för vår hälsa och miljö. De vill att fler ska få njuta av god och omväxlande mat, hela dagen och hela livet och har därför samlat recept och inspiration som hjälper att äta hälsosamt med guldkant.

 Att äta hälsosamt är långt ifrån samma sak som att avstå ifrån efterrätten. På äldre dagar kan det snarare vara tvärtom.
Att äta hälsosamt är långt ifrån samma sak som att avstå ifrån efterrätten. På äldre dagar kan det snarare vara tvärtom.

Bevara muskelstyrkan och glädjen med dessa recept

God mat lagad av fina råvaror är nyckeln till matlust och måltidsglädje. Och att äta och dricka tillräckligt och näringsrikt ger bättre ork till fysisk aktivitet, bättre bevarad muskelstyrka och därmed minskad risk för yrsel och fall. Sömnen och humöret påverkas också positivt. Många av de förändringarna som sker i vår kropp på ålderns höst är en del av det naturliga åldrandet. Till exempel minskar muskelmassan och vi har inte samma skelettstyrka som tidigare.

Snabb mat som tar max 20 minuter

Därför har recepten komponerats för att vara näringstäta nog att stötta kroppen att bevara kroppen funktioner även vid små portioner.

Boken är strösslad med så smarta tips som gör matlagningen enklare, snabbare och snällare mot kroppen.

Dessutom finns rätter som tar max 20 minuter att laga och som även kan passa i tidsramen för hemtjänstens uppdrag.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen