Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 22 oktober 2019

Land Shopping – en succé som bara blir bättre

Lands egen e-handel, Land Shopping, har växlat upp verksamheten rejält.

– Jag hoppas kunderna uppskattar att vi förbättrat köpupplevelsen, och att de blir inspirerade av vårt fokus på hållbarhet och hantverk, säger shoppingredaktör Helena Nimbratt.

 Lands egen e-handel Land Shopping har fyllts på med ännu mer inspiration, tips och information, av shoppingredaktör Helena Nimbratt.
Lands egen e-handel Land Shopping har fyllts på med ännu mer inspiration, tips och information, av shoppingredaktör Helena Nimbratt.

Land Shopping startades år 2017 under parollen ”landsbygdens marknadsplats”. E-handeln erbjuder lokalt hantverk från svenska slöjdare, konstnärer och designers, liksom väletablerade varumärken till bra pris.

Efter feedback från besökare och handlare har butiken nu fått ett ansiktslyft där den fyllts på med ännu mer inspiration, tips och information.

Handplockat sortiment

Helena Nimbratt är redaktör för shoppen. För dig som vill botanisera bland vackra och nyttiga varor, har hon redan gjort en del av jobbet – allt för att underlätta shoppingupplevelsen.

– Sortimentet är handplockat för att du ska kunna välja ut smarta, nyttiga och vackra produkter inom hälsa, hus & hem, trädgård, och fritid, säger Helena.

Ett sådant exempel är Gotlandsgarns Svensk Hemslöjds bästsäljare Land-tröjan. I ett komplett kitt får du garn från Gotlandsföretaget Yllet, stickor och ett lättstickat mönster på en klassisk och tidlös modell.

– Vi har alltid läsarna för ögonen. Detta är ett stickprojekt som alla klarar av! säger Helena.

Hjälper små handlare

Land Shopping vänder sig även till landets handlare. Den lilla e-butiken som haft svårt att nå ut, kan efter att de anslutit sig till Land Shopping sälja slut på lagret. Just detta hände konstnären och fotografen Emma Jansson.

– Emma är en ung entreprenör som bor på en gård. Hon älskar att teckna och skapar bruksföremål med sina motiv på. Efter att vi visat upp hennes fina emaljmuggar med hönsyoga på i tidningen Land, rasslade det till. Lagret sålde slut och hennes mamma fick hjälpa henne att packa varorna, berättar Helena.

Varumärket Land når hela 500 000 läsare i tryckta och digitala kanaler varje vecka.

Når nya målgrupper

Även stora etablerade varumärken kan nå nya kundgrupper genom shoppen. Sedan Stålhästen anslöt sig har de fått in beställningar som de aldrig kunnat drömma om innan.

– Stålhästen sålde redan bra i städerna. När de fick en beställning från Treriksröset undrade de om det ens var möjligt att skicka en cykel dit, säger Helena med en blinkning.

Huvudsyftet med den nya förbättrade sidan för Land Shopping är att förmedla allt det Land värnar om: lokalt hantverk, hållbarhet och en härligare vardag.

– Det känns jättebra att det nu blivit en ännu bättre shoppingupplevelse. Jag hoppas att besökare och handlare känner av den lantliga atmosfär vi vill förmedla, avslutar Helena.

Här hittar du nya Land Shopping!

Relaterade artiklar

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen