Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 18 juni 2017

Nya verktyget tar 100 mördarsniglar i minuten

Jens Reerslev i Kastberga tröttnade på att plocka sniglar i trädgården och skapade verktyget Slugmaster. Den unika svenska uppfinningen är enkel, effektiv och miljövänlig. Enligt uppfinnaren kan den plocka 100 sniglar i minuten.

 Den svenska uppfinningen Slugmaster kan plocka 100 sniglar i minuten. Köp den i Lands webbshop.
Den svenska uppfinningen Slugmaster kan plocka 100 sniglar i minuten. Köp den i Lands webbshop.

Mördarsniglar kan krypa upp till 90 meter på ett dygn och bara 5 procent av dem är synliga. Det förklarar Jens Reerslev som är uppfinnaren bakom succéverktyget Slugmaster.

Det unika med produkten är att man kan gå upprätt i promenadtakt samtidigt som man plockar upp sniglar i olika storlekar. Slugmaster är också enkel att tömma.

Själva verktyget ser ut som en promenadkäpp med en platta nedtill som är försedd med spikar. På ovansidan finns en tömningsknapp.

– Med Slugmaster kan du promenera genom trädgården och plocka de sniglar du vill, säger Jens Reerslev. Sniglarna kan ligga hur som helst och nästan var som helst. Med lite träning plockar du i högt gräs på blad och även på grus och hårda ytor. Sedan släpper du ner sniglarna i en hink med vatten och ogräsättika så att de avlivas direkt.

Sparar snälla sniglar

För Jens Reerslev var det viktigt att ta fram en miljövänlig och skonsam produkt som bara plockar mördarsniglar och sparar de snälla sniglarna.

– Kampen mot sniglarna är ett flerfrontskrig, men att använda gift eller fällor som dödar alla sorters sniglar kan aldrig vara bra, säger han. Det bästa och det som hjälper över tid är manuell plockning och gör man det enkelt så blir det inte så påfrestande för kroppen.

 Jens Reerslev i Kastberga är uppfinnaren bakom Slugmaster.
Jens Reerslev i Kastberga är uppfinnaren bakom Slugmaster.

Plockningen går snabbt

Hur ser det då ut i Jens Reerslevs egen trädgård?

– Efter två torra vårar så är snigelbeståndet under kontroll, säger han. Vissa dagar tar jag inga och vissa, som i går, tog jag 58 stycken. Jag tar bara en snabb promenad, plockar dem som är där på någon minut, och sedan tänker jag inte mer på det.

– Nu njuter jag av min trädgård med en kaffe och en god bok i stället för att svära över de små monstren. Mördarsniglar är som snö – ibland kommer inget och så utan förvarning drar en snöstorm in. Visst går det bra med en snöskyffel – men med en snöslunga går det bättre.

Montering i Kastberga

Jens Reerslev är utbildad inom lantbruk och har eget företag där han säljer, monterar och servar mjölkmaskiner. Numera kan han också titulera sig uppfinnare och innovatör.

 Genom att klicka på ikonen kommer du till Land Shopping och kan köpa Slugmastern.
Genom att klicka på ikonen kommer du till Land Shopping och kan köpa Slugmastern.

Hans Slugmaster har uppmärksammats även utanför Sveriges gränser. Han fick hjälp av några lokala företagare när han tog fram produkten och han har i dag nio olika leverantörer som bistår med olika delar till Slugmastern.

– Inget kommer från Kina, säger han. Allt monteras ihop här hemma i Kastberga. Jag är ensam i företaget men med hjälp av familj och vänner så har vi klarat av att leverera det som beställts.

Nu kan du köpa Slugmastern i Lands webbshop!

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen