Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 29 september 2020

Vacker och nyttig marktäckare: Odla lingon i trädgården

Älskade lingon! Vårt eget superbär. Har du tänkt på att du kan odla dem i din egen trädgård? Du får både tillgång till vitaminerna och en dekorativ vintergrön marktäckare.

Vill du ha en riktigt snygg marktäckare? Vad sägs om lingon? Kanta rabatten med torvblock och plantera dessa vintergröna skönheter i de sura blocken så får du en snygg inramning och känsla av en minihäck när riset kryper över kanterna.

Vintergrönska i grupp, runt rabatten eller i krukor

Har du naturtomt så passar de odlade lingonen extra bra, de är snygga att plantera i grupper och dekorativa under hela vintern i till exempel krukor.

Lingonplantorna bidrar dessutom till att din trädgård får en äkta skandinavisk prägel. Superbären har alltid betytt mycket för oss nordbor tack vare sina hälsobringande egenskaper och att de är lätta att bevara under vintern. Lingon innehåller ett naturligt konserveringsmedel – bensoesyra, ämnet som också är skyldig till den lite sura och sträva smaken.

Upptäck Land Shopping

Läs även: Slipp fumliga fingrar! Varma och smidiga händer med fritidsmuff

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen