Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 27 augusti 2019

Orka torka din egen mat! Friluftsmat, naturgodis, svamp

Torkade bär till müslin, torkade rätter till vandringen eller grönsaker från köksträdgården. Med en mattork har du oändliga möjligheter, både för matlagning hemma och ute i skogen.

 Torka egen friluftsmat eller torka bär som extra lyx till filen. mattorken har många användingsområden.
Torka egen friluftsmat eller torka bär som extra lyx till filen. mattorken har många användingsområden.

Använd boken ”Torka mat” som inspirationskälla, sedan är det bara att bestämma i vilken ände du vill börja. Vill du torka frukt och göra ett gott och hälsosamt godis? Vill du förvandla nästa vandring till en riktig smakupplevelse?

Middag i det fria med egentorkad mat är en oslagbar upplevelse och är dessutom så mycket billigare än om du köper frystorkade portioner i påse. Med egentorkad mat kan du komponera ihop, precis de rätter du själv vill.

Köp vår utvalda mattork med 4 eller 9 brickor

Med en torkugn kan du torka både kött och till och med färdiga rätter och du kan ta steget från att enbart piffa upp den köpta pulversoppan med egna kryddor och svamp, till ett göra din egen pulversoppa från grunden. För ja, med en torkugn så kan du faktiskt torka din egen soppa, förvara den som pulver i en burk och sedan tillaga den snabbt och enkelt utomhus, bara att addera vatten.

Torka skörden

Behöver du ta hand om årets rikliga grönsaksskörd så varför inte torka dem i skivor och förvara i vackra burkar i ditt skafferi under vintern. Lök är till exempel superenkel att torka. Det doftar underbart, den har många användningsområden i köket och det går att torka de flesta lökar till ett gott resultat. Perfekt också som smakförstärkare till utematen.

 Torkade äpplen är en bra frukt att börja med.
Torkade äpplen är en bra frukt att börja med. FOTO: YelenaYemchuk

Mandolin ger perfekta skivor

Du behöver bara skriva löken, använd mandolin så får du jämntjocka skivor, torka enligt ugnens anvisningar och förvara löken torrt, svalt och mörkt. Gärna i en tät glasburk. Du vet att löken är färdigtorkad Ett tips är att mixa löken till ett pulver med en matberedare. Så användbart till mycket.

Ett vanligt misstag är att skära för tjocka skivor eller att torka på för hög värme. Då bildas en hinna och fukten inuti kommer inte ut vid för hög temperatur.

Ta mig till Land Shopping

Läs även: Bokashi 2.0: Kompostera dina matretser snyggt på diskbänken

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen