Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 13 mars

På egen hand när allting gungar – här är boken du behöver

Vissa menar att det inte är någon mening att förbereda sig. Sjuksköterska och författare Niklas Kämpargård är av en annan uppfattning. Han har skrivit boken som hjälper dig att komma igång med hemberedskap. Han påpekar: – Ingen klarar sig på egen hand!

 Myndigheterna vill att vi ska klara oss under en vecka på egen hand. Här är boken som hjälper dig med rätt förberedelser.
Myndigheterna vill att vi ska klara oss under en vecka på egen hand. Här är boken som hjälper dig med rätt förberedelser.

”Läs krishandboken, anmäl dig till en kurs som gör dig mer förberedd på det ofattbara, utbilda dig i hjärt- och lungräddning och köp hem ett spritkök – med bränsle.” Det uppmanar Niklas Kämpargård i sin bok: ”Krishandboken – allt du behöver för att klara dig”.

Lär dig mig om krisberedskapen – köp krishandboken

Niklas är sjuksköterska med erfarenhet av att arbeta internationellt med räddningsinsatser. Han har flera gånger verkat i samhällen där infrastrukturen slutat fungera. Han har sett vad kriget gör med Irak, naturkrafternas katastrofala inverkningar på hela regioner i Pakistan och Thailand.

– Förbered er tillsammans. Ingen klarar sig på egen hand, är hans kortfattade råd.

Och han är noga med att poängtera att han inte tror på att bli extrem men det kan vara bra att åtminstone börja tänka på vad en kris kan innebära för dig och din familj.

Sverige bra rustat

– Det handlar inte om att bli som de amerikanska preppertyperna som bygger bunkrar och liknande. Jag är personligen är orolig för vad som händer om ekonomin brakar samman, om elsystemen havererar eller om livsmedelstransporterna avstannar. Sverige är bra rustat för att klara en sviktande samhällsstruktur på kort sikt, men det saknas planering för hur landet skulle klara sig på lång sikt, säger han.

 Det absolut viktigaste är att tänka igenom vad en eventuell samhällsstörning skulle få för konsekvenser för just dig och din familj, råder Niklas Kämpargård.
Det absolut viktigaste är att tänka igenom vad en eventuell samhällsstörning skulle få för konsekvenser för just dig och din familj, råder Niklas Kämpargård.

Tänk igenom din situation

När det gäller den aktuella situationen kring spridningen av viruset Covid-19 säger han:

– Till skillnad mot vid en klassisk samhällsstörning behöver man inte tänka på uppvärmning, vatten och strömavbrott just nu då infrastrukturen fungerar som vanligt. Istället är det viktigt att fokusera på att ha en back up om du blir sjuk och göra vardagen som smidig som möjligt om situationen blir värre.

Ta mig till Land Shopping

Läs även: Bättre sömn med tyngdtäcke – lika avslappnande som en kram

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen