Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 16 juni 2021

Pastörisera din egen must – enkelt och snabbt

Inget smakar lika ljuvligt som egenpressad must. Men lika gott som det är i glaset, lika kort är livslängden. Med rätt redskap ökar enkelt hållbarheten och kan njuta av din goda must året runt.

 Pastörisera din egen must – gott och enkelt.
Pastörisera din egen must – gott och enkelt.

Det är ett fantastiskt alkoholfritt alternativ och få saker smakar lika ljuvligt som egengjord äppelmust. Så har du en trädgård full med äpplen? Grattis – med rätt produkter kan du enkelt och smart göra din egen must som smakar bättre än det mesta från affären. Äppelmustens enda lilla nedsida är att livslängden i kylskåp inte är särskilt lång.

Ta död på bakterierna snabbt och enkelt med helautomatiserad pastör

Du kan såklart enkelt frysa in din must och ta fram vid behov. Men med en smart och lättanvänd pastöriseringsmaskin ökar du enkelt livslängden på din must utan att den förlorar sin goda smak

Pastören från skånebaserade Rååpress är både lätthanterlig och helautomatisk. Du ställer bara in den önskade temperaturen och så sköter maskinen resten själv.

Köp vår utvalda pastör från Rååpress här

– Pastörisering är en viktig faktor i förvaringen. Enkelt uttryckt handlar det om att du jobbar med värme under tid. 80 grader under 15 till 20 minuter brukar man säga räcker bra för att få död på bakterierna, säger Per Sjöberg på Rååpress.

Och det bästa?

Det är inte alls svårt. Du behöver bara fylla maskinen med din färskpressade must och starta timern. Pastören har en noggrann termostat, vilket gör att du enkelt kan styra temperaturen exakt. När pastöriseringen är klar ger maskinen ifrån sig en signal och du kan enkelt tappa upp musten i flaskor eller varför inte en bag in box?

Förvara fin must i bag in box

Med den strategiskt placerade tappkranen i botten tappar du smidigt upp musten i precis det du vill förvara den i. Med en egendesignad etikett blir bag in boxen eller flaskorna dessutom enkelt till riktigt trevliga presenter.

Köp utvalda pastören

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen