Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 5 juli 2017

Plocka bär utan att behöva rensa dem

Bärsäsongen är räddad! Nu kan du njuta av att plocka bär utan att behöva rensa dem – det sköter Berry Boostern. The Berry Booster är en svensk uppfinning som nu säljs i Land Shopping.

Jörgen och Majvor Johansson i Kärna älskar att plocka bär och njuta av dess goda smaker. Däremot gillar de inte att rensa. En dag fick de en idé. De bestämde sig för att ta fram en automatisk bärrensare!

Nu har de lyckats ta fram en maskin – The Berry Booster – som rensar bären. Och du kan köpa den direkt här i Land Shopping!

Den unika bärrensaren – The Berrybooster – separerar inte bara löv från bär, du har även möjlighet att enkelt plocka undan annat skräp t.ex. omogna bär och annat man inte vill ha med i syltning eller infrysning

Rensar med dammsugaren

– Det började med en enkel trattförsedd rörförgrening som jag kopplade till dammsugaren, berättar Jörgen Johansson. Tanken var att dammsugaren skulle suga till sig skräpet och lämna kvar bären men det funkade inte riktigt som jag ville. Dessutom var det inte lätt att hitta de omogna bären som jag också ville rensa bort.

Perfekt för lingon och blåbär

Tillsammans med sin fru Majvor Johansson testade han flera olika lösningar och tog fram olika prototyper. Det resulterade i Berry Booster som är gjord i plåt och har en uppsamlingslåda för skräpet och ett rullband som för de rensade bären till hinken. Perfekt för både blåbär och lingon!

Köp den smarta rensaren här

– Skulle något skräp slippa undan ser man det när bären åker på bandet och kan enkelt ta bort det, säger Jörgen Johansson.

Du behöver en skruvdragare

För att maskinen ska fungera behöver man en skruvdragare och en vanlig dammsugare.

– Det skulle vara roligt att nå den grupp av människor som tycker om bär och gillar att plocka dem, men som inte är så roade av att rensa bären.

Här kan du se hur The Berry Booster fungerar

Relaterade artiklar

Läs mer om

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen