Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 28 mars 2022

Plantera i odlingssäckar från Humlebonden

Enkla att fylla med jord, lätta att flytta och plocka bort. Med odlingssäckar från Humlebonden i 100 procent återvunnet material kan du snabbt skapa snygga pop-upodlingar utan att behöva gräva. I trädgården, på uteplatsen, på balkongen – var som helst där du har lite ledig yta.

 Odlingssäck Root Pouch tillverkade av 100% återvunnet material.
Odlingssäck Root Pouch tillverkade av 100% återvunnet material.

Vill du skapa lite frodig grönska, omge dig av sommarblommor eller maxa trädgården, växthuset eller balkongen med gott och ätbart? Testa säckodling för att utnyttja den yta du har och skapa odlingar både snabbt och enkelt.

Odlingssäckar från småländska familjeföretaget Humlebonden är i tillverkade av 100 procent återvunnet material och passar utmärkt för att odla både grönsaker och blommor i. De är snyggt designade men framförallt funktionella och slitstarka.

Slitstarka och hållbara odlingssäckar

 Passar utmärkt för att säckodla både grönsaker och blommor. I växthus eller utomhus.
Passar utmärkt för att säckodla både grönsaker och blommor. I växthus eller utomhus.

– Vi har använt Root Pouch odlingssäckar i snart 10 år och har odlat allt möjligt i dem. Förra året blev det många chiliplantor i 8-liters säckar. Det blev hur bra som helst! Vi odlade även tomat, basilika, dill, persilja och alla möjliga blommor i dem, berättar humlebonden själv, Fredrik Karlsson.

För tre år sedan tog han och hans familj steget ut på landsbygden på allvar för att förverkliga drömmen om att bli självförsörjande. Odlingssäckarna har han själv testat med gott resultat och att bli återförsäljare av dem är ett sätt att stötta den självförsörjande livsstilen.

Gynnsamt för odling

– Målet är att producera all mat själva. På vår gård odlar vi humle, grönsaker, frukt och bär. Vi har även bin och höns som ger oss honung och ägg. En liten grupp får har vi också skaffat oss och kommer på så vis bli självförsörjande på kött, ullgarn och skinn, berättar Fredrik.

Säckarna finns i olika storlekar från 3,8 liter upp till 56 liter och ger dina plantor ordentligt med utrymme och möjligheten att utveckla friska och starka rötter.

Tips på val av storlek på odlingssäck

 Odlingssäckarna Root Pouch tyg håller växterna friska genom att låta överflödigt vatten rinna ut och låta rötter andas och växa.
Odlingssäckarna Root Pouch tyg håller växterna friska genom att låta överflödigt vatten rinna ut och låta rötter andas och växa.

3,8 liter – Örter till exempel basilika, timjan, oregano, rosmarin. Perfekt även som alternativ till ytterkruka.

8-12 liter – Chili

30 liter – Alla sorters tomater

56 liter – Potatis, morötter, lök och små träd.

Köp Humlebondens odlingssäckar

Bra att veta om odling i säck

Vid användning inomhus tänk på att ha ett fat under då odlingssäcken släpper igenom överflödigt vatten.

Säckodla potatis!

Blanda en mullrik, luftig jord som grönsaksjord med komposterad kogödsel. Den är fosfor- och kaliumrik, vilket främjar knölbildningen. Fyll säcken till lite mer än med jordblandningen.

Plantera groddade potatisar vända med flest groddar uppåt och täck med cirka 10 centimeter jord.

Vattna igenom planteringen och vattna regelbundet när jorden torkat upp.

Fyll på med jordblandningen två-tre gånger vart efter blasten växer till sig, så att plantan får sträva uppåt.

Potatisarna är färdiga att skördas efter cirka 7 veckor.

Köp Humlebondens odlingssäckar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen