Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 16 december 2021

Poppa popcorn och grädda våfflor över öppen eld – hög mysfaktor i skogen

Vad har popcornlådan, mackjärnet och våffeljärnet gemensamt? Jo det sätter extra guldkant på skogsturen. Unna dig en nygräddad våffla nästa gång du gör upp eld i skogen eller en kåsa varma popcorn.

 Njut av nypoppade popcorn nästa gång du vistas i skogen
Njut av nypoppade popcorn nästa gång du vistas i skogen

Mat smakar bättre i naturen! Det vet vi sedan gammalt. Och det behöver inte alls vara avancerat. Ett par smörgåsar med varm dryck räcker gott. Men gillar du att fixa, tycker du om att överraska dina nära och kära med något extra gott? Då ska du testa att tillaga något över öppen eld. Ute, i skogen, vid havet, på fjället – ja helt enkelt där just du trivs som allra bäst.

Kanske i din egen trädgård eller i närheten av barnens favoritpulkabacke.

Köp våffeljärn, popcornlåda och mackjärn här

Det viktigaste är att du ser till att ha gott om tid och ser själva matlagningen som en del av aktiviteten. När man lagar mat ute så är det elden och vinden som bestämmer hur snabbt det går.

Ett bra tips är att göra en plan och förbereda så mycket som går redan hemma. Hacka det som ska hackas. Vispa ihop det som ska vispas. Till exempel om du vill satsa på nygräddade våfflor, med mjuk vispgrädde och sylt, nästa gång du ska ut i skogen.

Smart popcornlåda för lägereld

 Roligt redskap som alla i sällskapet kommer uppskatta.
Roligt redskap som alla i sällskapet kommer uppskatta. FOTO: SimplyCreativePhotography

För den som inte ska gå så långt och gillar att njuta av livets goda finns det tre riktiga höjdarprylar för lägereldsmys. Popcornlådan som du hittar på Landshopping.se har en non-stick-beläggning och ett smart slip in-lock med hål som gör poppandet enkelt och du slipper stå med en gryta som måste skrubbas med stålull efteråt.

Nypoppade popcorn smakar kanske ännu bättre ute än i biosalongen och lyfter lägereldsmyset många snäpp.

 Poppa popcorn i popcornlådan precis som inne på spisen. Täck botten med olja och popcornkärnor, poppa.
Poppa popcorn i popcornlådan precis som inne på spisen. Täck botten med olja och popcornkärnor, poppa. FOTO: SimplyCreativePhotography

Grädda magiska våfflor ute

 Grädda våfflor och stoppa söta marshmallows mellan. Garanterad energikick.
Grädda våfflor och stoppa söta marshmallows mellan. Garanterad energikick.

Espegards våffeljärn i mysig gammaldags mormorsmodell är tillverkad i gjutjärn med långt stålskaft och handtag av trä och gör det möjligt att njuta av våfflan på fjället utan att ens behöva skida ända fram till våffelstugan. Mysigt att pyssla med vid brasan.

Mångsidigt mackjärn

Varma mackor är gott och enkelt att tillaga över öppen eld med hjälp av ett mackjärn. Menyn kan varieras till det oändliga. Välj mellan olika bröd och fyllningar. Det tar bara några minuter så har du stekt mackorna till delikata skapelser med frasig utsida och smält ost inuti. Du kan fylla mackorna med nästan vad du vill, allt från rökt lax, skinka och ost till choklad.

Mackorna förbereder du hemma, lägg smörpapper mellan dem eller ta med smör och bred på strax innan mackan ska in i järnet.

Köp allt för matlagning utomhus

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen